Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

6 червня, в День журналіста, на сесії Тернопільської міської ради, буде чимало цікавого. Зокрема, безпосередньо мер вносить проект рішення № 14 «Про внесення змін до рішень міської ради»

Керуючись ч.4 ст.54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про інформацію», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім'ї, материнства, дитинства, з питань освіти, науки, культури, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Рішення міської ради від 22.05.2008р. №5/17/7 «Про затвердження Положення про акредитацію представників засобів масової інформації при Тернопільській міській раді» вважати таким, що втратило чинність.

2. Внести зміни в п.3.1 Положення про відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації, затверджене додатком №1 до рішення міської ради від 17.05.2012р. №6/21/24 «Про внесення змін до рішення міської ради від 05.01.2011р. №6/4/51 «Про затвердження положень про виконавчі органи міської  ради»: замість слів «організовує і проводить акредитацію засобів масової інформації при міській раді відповідно до Положення про порядок акредитації засобів масової інформації» читати «організовує і проводить акредитацію засобів масової інформації шляхом реєстрації відповідно до посвідчень представників засобів масової інформації».

Якщо на простій мові – мер Тернополя хоче скасувати акредитацію для представників ЗМІ, які висвітлюють діяльність мерії та її структурних підрозділів. Це, нагадаємо, було впроваджено ще за Заставного. Тобто, журналіст міг прийти на виконком чи сесію,  попередньо отримавши акредитацію в прес-службі.

Тепер же пан Надал це скасовує і в рішенні дається зрозуміти, що він і очолюваний ним орган місцевого самоврядування стає відкритішим. Адже, судячи з проекту рішення, тепер кожен бажаючий може прийти на те ж пленарне засідання. При цьому йому достатньо мати журналістське посвідчення.

Але якщо ви думаєте, що це мер робить з блаагими намірами, то ви помиляєтеся. Адже журналістське посвідчення в нашій країні вважається дійсним, якщо в ньому є фотографія, ПІБ, назва і підпис керівника ЗМІ, та офіційна ПЕЧАТКА.

Не таємниця, що в наш час, зокрема на Тернопільщині, найменш залежними від влади є інтернет-ресурси. Але саме сайти здебільшого не є офіційно зареєстрованими. Як результат – працівники порталів апріорі не можуть мати журналістське посвідчення встановленого зразка. Тобто – з ПЕЧАТКОЮ.

Отже – вже невдовзі охоронці з «Максима», які пантрують вхід в міськраду, можуть цілком офіційно не пропускати тих же кореспондентів інтернет-порталів, посилаючись на відповідне рішення міськради.

Крапка. От вам і показова відкритість.

P.S. Як ТТ стало відомо з власних джерел, такий хитромудрий хід Сергію Надалу підказали його радники, яких вже «дістали» журналісти з непідконтрольних свободівцям і пану меру Інтернет-ЗМІ своїми публікаціями. «Вбивається» одразу два зайці  - публічно демонструється начебто додаткова відкритість мерії та одночасно, при бажанні та за волі Надала та Со. на сесії чи інші заходи цілком законно не допускаються представники сайтів, які чиновникам "як кістка в горлі"

Але, бажаючи зробити напередодні 6 червня своєрідний подарунок для наших колег, ТТ порадить, як вийти з цієї ситуації.

А дуже просто – якщо ви є членом спілки журналістів, чи іншої професійної та  профсоюзної спільноти працівників ЗМІ, які є юридичними організаціями, то можна, виходячи з тексту проекту рішення, потрапити на певні заходи, використавши як пропуск відповідні посвідчення. Адже там є ПЕЧАТКА. А стати в наш час членом тієї ж спілки журналістів, при бажанні, зараз зовсім нескладно і недорого. Хто не знає як - звертайтеся, підкажемо-:)

«Тернопільський тиждень»

       alt       

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.