Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відкриття амбулаторії сімейної медицини на вулиці Петриківський, 25-А відбулося 11 червня. Участь у заході взяв міський голова Сергія Надал, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь та інші працівники медичної галузі. Нагадаємо, що упродовж певного часу цей заклад працював у тестовому режимі, аби жителі мікрорайону «Дружба» поступово почали звикати звертатися сюди за медичною допомогою. Сьогодні тут працюють шестеро лікарів загальної практики сімейної медицини і невдовзі буде оголошено графік прийому вузькоспеціалізованих фахівців, зокрема отолоринголога, невропатолога, окуліста та хірурга. Окрім того, в амбулаторії будуть робити аналізи і обстеження, передбачені Міністерством охорони здоров’я України.

«Тернополяни, які живуть неподалік амбулаторії і раніше відвідували поліклініку №3, мають можливість отримувати весь спектр медичних послуг поблизу дому. Вона розрахована на обслуговування 10 тисяч населення. Відповідно навантаження на кожного лікаря становить 1500 людей. Закуплено і встановлено нове обладнання, а також в наявності є сумки сімейного лікаря, тому медики можуть надавати повноцінну допомогу під час виклику до дому. Сьогодні це єдина амбулаторія в області, яка відповідає всім вимогам Міністерства охорони здоров’я України», – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, що попередньо на вулиці Петриківській, 25-А діяла міська дезінфекційна станція, яку внаслідок медичної реформи ліквідували. Проте працівники цієї структури зберегли приміщення в хорошому стані, а за кошти міського бюджету було зроблено косметичний ремонт, закуплено медикаменти і обладнання.

Відразу після відкриття прийшли і перші пацієнти – люди похилого віку. Вони відзначили, що для них наявність амбулаторії поблизу місця проживання є дуже важливим, оскільки не потрібно долати значну відстань, аби отримати допомогу в поліклініці.

Зручність і доступність медичних послуг підтвердила і лікар загальної практики сімейного медицини цієї амбулаторії Ірина Цимбалюк. «Цей заклад відкрито для того, аби пацієнтам було зручніше і швидше отримати потрібну консультацію чи лікування. Амбулаторія відповідає всім сучасним вимогам і, сподіваюся, що жителі мікрорайону будуть задоволені медичними послугами. Пацієнтів, які через стан здоров’я не зможуть самі прийти, ми обслуговуємо дома. Відповідно місцезнаходження амбулаторії є зручним і для лікарів, адже всі будинки розташовані поряд», – додала Ірина Цимбалюк.

    

На фото прес-служби міськради: Сергій Надал, як колись і екс-мер Києва Черновецький, почав приділяти більше уваги жінкам-пенсіонеркам?

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.