Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Почитайте, як як наші колеги пишуть про роботу свого побратима.

У редакції часопису ВО "Свобода" відбулася пряма лінія міського голови Тернополя Сергія Надала. Цікаво, що телефонували переважно не тернополяни – вони мають достатньо інформації, адже міська влада регулярно звітує про свою роботу, а – мешканці інших міст України. Сергія Надала розпитували про тернопільських пільговиків, про соціальні магазини з дешевшими продуктами, про "теплі" тротуари, які тут будують, і навіть про наклепи в Інтернеті.

 - Алло, доброго дня! То Вас турбує Львівська організація ветеранів, чи я розмовляю з міським головою Тернополя?

- Так, я – Сергій Надал. Слухаю Вас.

 - Я тут прочитала в газеті, що у Тернополі є соціальні магазини. Скажіть, на скільки там дешевше. На п'ять, десять відсотків?

- На одну групу продуктів харчування – на 15 відсотків, на іншу – на десять. По-різному. Загалом же знижки є на товари першої необхідності: крупи, м'ясні та молочні продукти, хліб, овочі, фрукти.

 - А як ви досягаєте цього здешевлення?

- Передусім, товари надходять в магазини без посередників. А міська рада тим часом сприяє підприємцям у створенні таких магазинів – тобто, допомагає при відкритті, при укладенні відповідних договорів, виробленні документів, ліцензій, у пошуку приміщення. І, безумовно, робимо рекламу того магазину серед мешканців – аби люди знали, що туди можна піти і купити товари дешевше. У нас є уже чотири таких магазини. З відгуків знаю, що люди задоволені.

 - Пане Сергію, доброго дня! Василь з Івано-Франківська. На одній з телепередач почув, як Богословська лементувала про дорогу з підігрівом, яку збудували у Тернополі.

- У моїй виборчій програмі до міської ради одним з пунктів є намір забезпечити тротуари з підігрівом у місті Тернополі, і вказано конкретні адреси, де саме це має бути. Ідеться про ті ділянки, де, за даними травмпунктів, люди найчастіше отримують травми під час ожеледі. Також чітко вказані терміни виконання – що і коли має бути зроблено: протягом першого місяця роботи, за перші 100 днів, за перший рік і т.д. Відповідно до зазначених у програмі термінів ми й звітуємося нині перед виборцями. Обладнати підігрів певних тротуарів планували на наступні роки. Але оскільки питання набуло широкого резонансу, і політичні опоненти увесь час на ньому акцентують, то для мене воно уже стало принциповим. Думаю, цього року облаштуємо перші "теплі тротуари". До речі, підписано угоду з Тернопільським технічним університетом – науковці розробляють проект. Очевидно, Тернопіль втілить такий задум вперше в Україні.

 - Алло, доброго дня! Телефонує Анатолій з Києва. Я дуже радий, що в Тернополі з'явився перший націоналістичний міський голова! Бажаємо Вам здоров'я і наснаги для праці на благо України! Хотів би запитати, як у Тернополі розв'язують проблему сміттєзвалищ у контексті відомих скандалів довкола цього? Чи побудовано сміттєспалювальний завод?

- Нині проблеми зі сміттям не існує – ми вивозимо його на полігон. Але, говорити про остаточне її розв'язання зможемо хіба тоді, коли побудуємо комплекс для повної переробки твердих побутових відходів, і щоби у висліді захоронювали тільки те, що переробити неможливо. Тому працюємо спільно з державними інституціями, окрім того, ведемо активний діалог з кількома іноземними інвесторами – розглядаємо можливість побудувати у Тернополі комплекс з переробки твердих побутових відходів. І це в жодному разі не буде сміттєспалювальний завод, це буде завод нових технологій, які сьогодні працюють в Європі, і який не шкодить екології навіть у курортному місті. З однієї сторони побудови сміттєпереробного комплексу стоятиме Тернопільська міська рада – відповідне комунальне підприємство уже створено. З іншої – інвестор, який забезпечить технологію і кошти для побудови такого підприємства. Сподіваюся, цьогоріч нам вдасться цей проект реалізувати і розв'язати проблему зі сміттям раз і назавжди.

 - Доброго дня. Телефонує Петро Панчук зі Львова. Пане Сергію, на якому рівні Ви мали показники сталого розвитку на початку Вашої роботи і як Ви будете їх поліпшувати?

- Ми отримали місто в кінці року з невиконаним бюджетом і з боргами у 15 мільйонів гривень. За півтора місяця вдалося скоротити борги і закінчити рік уже з 13 мільйонами боргу, тобто два мільйони "плюс" лише за півтора місяця! На цей рік сформовано бюджет, який ми успішно виконуємо і матимемо за півріччя навіть перевиконання! При цьому спостерігаємо ріст економічних показників.

 - Пане Сергію, то Олександра з Чернівців. Розкажіть про чемпіонат Європи з водно-моторного спорту, який має відбутися у Тернополі. Може, я б приїхала у гості.

- Схожий захід відбувся у Тернополі ще 1987 року. Цьогоріч ми отримали дозвіл на проведення змагань від міжнародної федерації водно-моторного спорту, навіть більше – їхні фахівці обстежили нашу трасу і сертифікували її на проведення таких змагань протягом п'яти років. Чемпіонат відбудеться з 26 до 28 серпня. Тож – ласкаво просимо до Тернополя. І хоча до змагань залишається ще два місяці, зареєстровано уже 50 команд-учасників з 17 країн. Я хочу підкреслити – це буде повноцінний чемпіонат Європи. Крім того, започаткуємо щорічні чемпіонати на кубок міста Тернополя. Цим чемпіонатом та підготовкою до нього робитимемо промоцію Тернополя не тільки по Україні, а й за її межами. Цікаво, що з 50 команд-учасників лише три – з України. Змагання дадуть можливість тернополянам насолодитися цікавим видовищем (за підрахунками експертів, буде від 30 до 50 тисяч глядачів), адже трасу зроблено таким чином, що вона буде повністю у глядацькій зоні. До проведення змагань Тернопіль ретельно готуватиметься. Встановимо нове освітлення в парку, підготуємо інфраструктуру, яка необхідна для прийому іноземних гостей та гостей з України. До речі, туристи залишать тут кошти, тобто змагання стануть заробітком для тернопільських підприємців, для тернопільських людей, надійдуть додаткові кошти до бюджету.

…До проведення чемпіонату також очистять парки, зроблять реконструкцію відомої тернопільської альтанки на острові Кохання. А паркову зону заплановано до початку змагань повністю покрити безпровідниковим Інтернетом Wi-Fi. Це недешевий вид спорту, тобто ним займаються люди, які мають достатньо коштів. Відповідно, ці люди є переважно бізнесменами, тож їхні інвестиції можуть бути вкладені в Тернопіль. Змагання відбуватимуться у двох категоріях. Перша – юніори віком до 18 років, а друга – професійні спортсмени на екстремальних човнах, де швидкість – до 200 км/год.

 - Пане Сергію, Марія з Києва. Прочитала, що у Тернополі члени багатодітних родин мають право їздити безкоштовно у транспорті…

- Ми у Тернополі зачислили до категорії пільговиків багатодітні сім'ї, і вони зараз на рівні з пенсіонерами мають право безкоштовного проїзду в транспорті. Крім того, є реєстр людей, які найменш соціально захищені, і таким надаються пільги в оплаті комунальних послуг, окремі отримують одноразові матеріальні допомоги. До слова, у неділю, 26 червня, у День молоді ми запровадили акцію "У вишиванці – безкоштовно", себто ті, хто одягає вишиванку – має право безкоштовного проїзду на катері, в автобусі, участі у певних атракціонах тощо. Таким чином ми влаштовуємо для молоді відпочинок і привертаємо її увагу до національних традицій.

 - Ще розкажіть про пам'ятник Незалежності, який ось-ось має постати у Вашому місті. Щось цікаве?

- Цьогоріч виповнюється двадцять років, відколи Україна здобула Незалежність. Тернопіль завжди вважався одним з центрів національного духовного відродження. Тому ми вирішили оголосити конкурс на кращий проект пам'ятника Незалежності України у Тернополі. З такою ініціативою виступили і депутати міської ради першого демократичного скликання. До 20 серпня прийматимемо пропозиції. Опісля спеціальна комісія перегляне ескізи, а 24 серпня, саме на День Незалежності, ми плануємо зробити презентацію проектів. Розмістимо їх на тій площі, де має стояти пам'ятник – аби тернополяни могли прийти, подивитися і вибрати те, що їм сподобається найбільше. Після того, зважаючи на думку тернополян, буде вирішено, яким цей пам'ятник має бути. До наступного святкування Дня Незалежності плануємо збудувати і встановити його на бульварі Шевченка. Саме на тому місці, де стоїть прапор України, який піднімаємо на всі свята. На будівництво пам'ятника не будуть виділятися гроші з міського бюджету. Його збудують тернополяни власним коштом – хто скільки матиме грошей і бажання, стільки й дасть на пам'ятник.

 - Доброго дня! У мене до пана Сергія два запитання. Перше – який Ваш улюблений вид спорту? І друге – як Ви прокоментуєте ситуацію довкола футбольного клубу "Нива"? Знаю, що він у дуже скрутному становищі, то чи підтримує його міська влада?

- Мій улюблений вид спорту – футбол. Щодо футбольного клубу "Нива". Раніше це була дуже знакова команда, майже символ міста. Але вже кілька років поспіль "Нива" в приватній власності. По суті це приватна структура, яка, на жаль, не здатна ні грати футбол, ані забезпечити своє існування. Тому розвиватимемо нашу місцеву муніципальну команду – футбольний клуб "Тернопіль", яка має вже серйозні здобутки, стала переможцем європейських студентських футбольних кубків та студентських чемпіонатів по Україні. Що важливо – розвиватимемо футбол у Тернополі на базі не однієї команди, а цілої футбольної школи: на базі однієї з міських шкіл вже відкрито спеціальні класи, де діти можуть вчитися і тренуватися. Сам ФК "Тернопіль" маємо намір підготувати до участі наступного року в іграх другої ліги, з перспективою перемоги та виходу в першу лігу.

 - Дякую, а тепер питання щодо дитячо-юнацьких спортивних шкіл - як Ви їм сприяєте?

- У Тернополі шість спортивних шкіл. Фінансування від уряду і держави цьогоріч надійшло на утримання тільки однієї. Отож, ми самостійно, з міського бюджету, фінансували решту п'ять шкіл – щоби вони могли існувати і повноцінно працювати. Тобто величезні кошти, які могли піти на розвиток міста, на ремонт доріг, будинків, дахів, ми скерували на утримання спортивних шкіл. Але ми це зробили – щоби наші діти мали можливість займатися спортом.

 - Пане Сергію, мене звати Андрій, я з Луцька. Помічаю – що більше успіхів у Вас як у міського голови, то більше бруду на Вас намагаються вилити в Інтернеті всілякі аноніми, яким, вочевидь, ваші господарницькі здобутки ох як не до душі. Бо казали ж – от зачекайте, прийде "Свобода" до влади, і Ви побачите, що вони ніякі не господарники і швидко усе завалять. А тепер ось виходить навпаки. Що націоналісти ще й господарники. І тому я хотів би, аби Ви спростували декотрі "наїзди" на Вас, які я прочитав в Інтернеті. Виписав собі три. Стосовно Вашого перебування на весіллі сина голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка. Стосовно того, де Ви насправді проживаєте. І чи правда, що Ваша дружина отримала якусь велику матеріальну допомогу?

- Стосовно весілля. По-перше, не варто акцентувати на одному Цимбалюкові. Свою дочку віддавав заміж Володимир Бігуняк – професор, який унікальним методом лікує опіки, порятував життя і здоров'я не одній людині. Його знають та поважають і в Тернополі, і по всій Україні, з ним я знайомий давно. Того дня я мав зустріч в Тернополі з міським головою Львова Андрієм Садовим, який також був запрошеним на весілля. Тож я проводив Садового до храму, де молодята брали шлюб. До речі, шлюб давав єпарх Тернопільсько-Зборівський владика Василій Семенюк. І було би не гідно, якби міський голова, підійшовши до храму, не зайшов. Тому ми разом були на цьому вінчанні і привітали молодих. Абсолютно ніякої політики,– елементарний етикет. Від того ні погляди, ні політичні дії не змінилися ні на йоту. Але, видно, противники "Свободи" нічого більш серйозного не годні нам закинути. Тому й мусять вишукувати подібний "компромат" і на голому місці роздувати мало не "зраду Батьківщини".

Стосовно житла. Дійсно, я прописаний в Тернополі у колишньому гуртожитку від "Тернопільбуду". На сьогодні живу разом зі сім'єю в передмісті Тернополя в селі Байківці у власному будинку. Про цей будинок дуже багато розповідали в період виборчої кампанії – говорили про нібито замки Сергія Надала (сміється). А будинок ми будували всією сім'єю разом з батьками дружини і моїми батьками. Планували, що з нами житимуть батьки дружини, але так сталося, що до завершення будівництва мати дружини померла, а батько через певні обставини залишився в своїй квартирі. Я досі виплачую кредит, який ми узяли на будівництво. Тоді, працюючи першим заступником голови ДПА в Тернопільській області, я отримував зарплату на рівні 10-12 тисяч гривень, крім того, допомагали батьки. А прописаний був в гуртожитку, щоби отримати можливість стати на чергу. Раніше я не мав власного житла і був приписаний у квартирі моєї бабці. Коли приписався в гуртожитку, бабусину квартиру ми дали в заставу в банку під кредит.

Щодо матеріальної допомоги, яка зазначена у моїй декларації про доходи за 2010 рік, то хочу сказати, що я як людина, яка 16 років пропрацювала у податковій службі, знаю законодавчі норми заповнення декларації про доходи, а у графі "Матеріальна допомога" зазначено суму у розмірі 1 134 066, що є оформленням права власності на об'єкт нерухомості – будинок в селі Байківці.

Над "прямою лінією" працювала Юлія Дембовська, газета ВО "Свобода

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.