Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, на якій розглянуто хід реалізації національного проекту "Нове життя". Селекторну нараду вела Ірина Акімова - Перший заступник Глави  Адміністрації Президента України.

На нараді йшлося про роботу, яка уже здійснена за три місяці від початку реалізації проекту, завдання, які необхідно виконати задля успішного завершення даного етапу роботи зі створення перинатальних центрів в регіонах. Розглядалися питання порядку використання коштів, оптимізації управління проектом, заслухані звіти регіонів про хід реалізації проекту на місцях та кадрове забезпечення.

Під час наради було сказано, що протягом трьох місяців уже проведено значну роботу щодо організації перших перинатальних центрів. Вже створені робочі групи в регіонах, ведеться значна робота з підготовки та підвищення кваліфікації кадрів для цих центрів.

Раїса Моїсеєнко - перший заступник Міністра охорони здоров’я повідомила, що на даному етапі розв’язуються питання технологічного характеру, є певні напрацювання щодо покращення менеджменту проекту, є необхідність посилити організаційно-методичну підтримку проекту.

Владислав Каськів - голова робочої групи "Українські національні проекти" комітету з економічних реформ розповів про перспективи реалізації проекту з огляду на удосконалення управління будівництвом, уточнення розмірів кошторисів, порядку фінансування проекту, що має максимально сприяти виконанню проекту.

Щодо алгоритму підготовки кадрів, то Президент Національної Академії медичних наук Андрій Сердюк сказав, що здоров’ю матері і дитини повинна приділятися особлива увага, буде вестися постійний моніторинг якості надання медичної допомоги в перинатальних центрах, спільно з Національною медичною академією післядипломної освіти імені Шупика Національна Академія медичних наук готова для роботи з підвищення кваліфікації спеціалістів перинатальних центрів, проведення курсів, дистанційного навчання, консультування в режимі onlain, використання для цього телемедицини та інше. Андрій Сердюк сказав, що Національна Академія медичних наук може забезпечити весь цикл надання медичної допомоги від ведення вагітності до виходжування новонароджених.

Реалізація Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» дозволить підняти на новий якісний рівень охорону материнства та дитинства в Україні.

Радник Адміністрації Президента і координатор проекту Олена Осинкіна наголосила, що до завершення проекту залишилось півроку (вже до кінця року будуть створені 8 перинатальних центрів у Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Одеській, Тернопільській, Харківській областях та АР Крим). Створення перинатальних центрів – тема, яка входить у завдання реформування галузі охорони здоров’я. Передбачається, що ці перинатальні центри третього рівня будуть об’єднані в єдину систему перинатальної допомоги.

Щодо Тернопільської області, то вона в числі регіонів, які до кінця поточного року створять перинатальні центри.

Звітуючи про стан реалізації проекту “Нове життя”, заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч повідомив, що особливістю роботи над проектом в Тернопільській області є те, що перинатальний центр буде створено на базі уже діючого. Наразі уже проведено частину робіт, розроблена відповідна документація, а для завершення проекту, виконання всіх будівельних робіт і закупівлі обладнання необхідно 22 млн. гривень, частина коштів буде виділена з обласного бюджету і Петро Гоч гарантував виконання зобов’язання щодо цього.

Звітуючи про забезпечення проекту кадрами, начальник головного управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Михайло Буртняк сказав, що кадрове питання у перинатальному центрі майже вирішене.

На даний час у центрі працюють 46 спеціалістів вищої та першої категорій, крім того, над підготовкою кадрів працюють дві відповідних кафедри місцевого медуніверситету, в інститут післядипломної освіти заплановано направити 13 спеціалістів.

В області розроблено концепцію перинатальної допомоги: на базі міжрайонних об’єднань будуть працювати ще 2 вторинних перинатальних центри.

Треба відзначити, що Тернопільська область – одна з трьох областей, які першими надали плани реалізації проекту, має готовою майже всю проектну документацію.

Підсумовуючи викладене на селекторній нараді, Ірина Акімова визначила подальші завдання для регіонів. Вона сказала, що процес іде, але йому потрібно надати динаміки, розроблення етапу медичного завдання кожного регіону щодо фінансування та забезпечення обладнанням у досить стислі терміни має бути узгоджене з міжвідомчою експертною групою. Регіони також повинні вказати терміни готовності перинатальних центрів.

Прес-служба ГУОЗ ОДА

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.