Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На «розбірках» Надала,вже звично, не було. А був, натомість, Кайда?

У Тернополі, в парку імені Тараса Шевченка ще вчора стояв та красувався пам’ятник, який дуже нагадував знаменитого Збруцького ідола. Цьому божеству (як і низці інших) поклонялися свого часу древні слов’яни, а зараз старовіри встановили його практично в центрі Тернополя.

До слова, люди, які були присутні при скандалі, ніяк не могли збагнути, чому на місці конфлікту не було міського голови Тернополя Сергія Надала. А був голова облради Олексій Кайда (вигляд мав якийсь трохи «змучений», і поспілкувавшись з представником рідновірів паном Аркушею та з іншими, пішов з місця подій) з кількома свободівцями,депутатами міськради панами Дулебою, Головком, Напорою і керівником пресс-служби мері пані Калуш).

Проте, вже сьогодні там знову звичайний газон, а про релігійний символ нагадує лише чорне місце, що залишилось після демонтажу.

Міська рада спішно прозвітувала (http://www.rada.te.ua/news/view/4831), що це саме вона навели лад в парку, забувши при цьому сказати, що директором комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку» є депутат-свободівець Ігор Липка, а в його підпорядкуванні працює один з носіїв язичництва, який може мати відношення до встановлення символу своєї віри.

Ідола вивозили з парку сьогодні близько 6 години ранку, а його демонтаж звечора супроводжувався невеличкою штовханиною між язичниками та їхніми противниками. До речі, свідки бачили там і голову обласної ради О.Кайду та секретаря міської ради І.Турського.

Виглядає так, що свободівська влада або не знала про встановлення ідола (що вже не вперше, коли керівництво міста просто не орієнтується в тому, що відбувається), або сама ж дала на це неофіційний дозвіл, не сподіваючись на таку реакцію тернополян.

Також досі залишається незрозумілим, чому цей об’єкт культового призначення знесено майже миттєво, а з самозванцями в парку Національного відродження влада досі не може нічого вдіяти.

Нагадаємо, що декілька років тому з старовірами конфліктували в селі Раштівці на Гусятинщині, де споруджено чи не головне капище язичників.

А от прес-служба Тернопільської міськради ці події тракує по своєму.

«У Тернополі демонтовано самовільно встановлену культову скульптуру

 В рамках підготовки  до чемпіонату Європи з водно-моторного спорту, який відбудеться 26-27 серпня на Тернопільському ставі, у парку ім. Т.Г. Шевченка комунальними службами міської ради було проведено інвентаризацію пам’ятників садово-паркової скульптури. За результатами перевірки було виявлено незаконно встановлену паркову скульптуру, яка трактувалась однією з релігійних громад міста, як об’єкт культового призначення. Перевіркою встановлено, що відповідна релігійна громада не зверталась в органи місцевого самоврядування з проханням про розміщення даного об’єкту. Оскільки даний об’єкт був самовільно встановлений без будь-яких погоджень та з порушенням правил благоустрою і відповідних процедур, він був демонтований комунальними службами міста.

Позиція Тернопільської міської ради є принциповою та однозначною – буде проведено демонтаж усіх самовільно встановлених об’єктів та споруд у місті.»

Коментарі  

 
0 #10 Іван 03.08.2011 07:31
А хто взагалі пустив тих рідновірів на Тернопільщину? Чого незареєстрована громада рідновірів ще й до сих пір існує?
Цитувати
 
 
+1 #9 BleSSeD 24.07.2011 21:50
Слава Богу що зняли! Нема чого до язичництва вертатись!
Цитувати
 
 
+2 #8 кар 18.07.2011 10:28
http://zik.ua/ua/news/2011/07/14/298711

Ще про це напишіть ато свободу обгадили а тепер докінця не пишете що з тією сектою і що кроки таки робляться

Релігійна громада на Тернопільщині без дозволу зайняла землю
У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили членів релігійної громади, які без дозволу зайняли -AAA+
земельну ділянку площею 0,18 га. -AAA+

На ній знаходиться об’єкт природно-заповідного фонду.

Про це ЗІКу повідомили 14 липня у прес-службі МВС.

Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).
Цитувати
 
 
+2 #7 Сергій 18.07.2011 09:09
наливайко
згідний з тобою на рахунок Секти на співочому полі, чому з ідолом зразу розібралися , а сектанти залишаються недоторканними, і далі вербують людей. Я думаю їх хтось прикриває, інакше б взяли бульдозер і зрівняли всю ту секту з землею!!!
Цитувати
 
 
+3 #6 наливайко 15.07.2011 19:19
та ви собі гоните! а хто ж знімав того ідола? комунальники і знімали, то шо по вашому свобода поставила і свобода зняла? нафіга? є пару язичників в тернополі і то думаю то не тернопільські були, а ті шо коло гусятина скучкувалися. Але справу владанали, ше б в парку нацвідродження так само бабок-сектанток розігнали і демунтували то всьо нафіг!!!
Цитувати
 
 
+3 #5 Северин 15.07.2011 03:11
я неодноразово попереджав що "дауни" із псевдо-свободи нічого спільного з християнством не мають...храми відвідують тільки ради рейтингу...
Давно вже настав час щоб цих "кайдів надалів та їм подібним відбросам гнати в шию з нашого міста.....
Цитувати
 
 
+7 #4 Оксана 12.07.2011 13:46
Мої знайомі, які були свідками події, казали з сльозами на очах від сміху, що язичницький ідол був похожий на чоловічий орган. Мені така влада подобається, нормальні сексуальні побратими
Цитувати
 
 
+6 #3 Петро Павлович 12.07.2011 13:37
Ніколи не повірю, що без дозволу мера поставили цю "споруду".Податківець ніколи не буде господарем і тому не цінує праці та витрат інших людей, яких заставили її встановлювати. Тому і такий безлад в місті. Пацани господарі свого слова - хочуть дадуть, а хочуть заберуть.
Цитувати
 
 
+7 #2 Василь 12.07.2011 13:28
свободівці брехуни, тому він них можна чекати чого завгодно. добре, що є нормальні, а не проплачені свободівцями журналісти, які все це підмічають
Цитувати
 
 
+5 #1 кантор 12.07.2011 13:28
Якщо серед Свободівців є люди, які вірять у релігію наших давніх пращурів, то це не є злочин! Інше запитання , а скільки їх там? Одним словом - революціонери...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.