Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прокуратура перевірила додержання установами і закладами охорони здоров’я прав громадян на безоплатне медичне забезпечення та реабілітацію неповносправних осіб. Виявлено ряд порушень у діяльності лікарів та посадових осіб органів місцевого самоврядування та медичних закладів.

Прокурором Борщівського району з’ясовано, що у порушення вимог ст.2 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», ст.9 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» програми реабілітації інвалідів у районі виконані частково, 6 інвалідів не забезпечено колясками. Тривалий час знаходяться на черзі на встановлення телефону 12 інвалідів (Г. із с.Сковятин з 1993 р., Л. із с. Стрілківці з 2005р.). Санаторно-курортним лікуванням не забезпечено 9 інвалідів.
Перевіркою, проведеною прокурором м.Тернополя в діяльності Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги, встановлено, що всупереч вимог ст.38 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» мають місце факти направлення лікарсько-консультативними комісіями на огляд медико-соціальної експертної комісії для забезпечення пільговим автомобілем осіб, діагноз яких не надає права на одержання транспортного засобу, з неповним обстеженням, завищенням ступеню функціональних порушень.
Всупереч вимог ст.49 Конституції України, ст.ст.10,36,38 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» лікувальним закладом у м.Бучач порушено права інвалідів на охорону здоров’я, безоплатну кваліфіковану медичну допомогу, пільгове забезпечення ліками, внаслідок чого призначені лікарські засоби здійснюються переважно за рахунок коштів самих інвалідів.

Перевіркою, проведеною прокурором Бучацького району, встановлено, що упродовж поточного року у Бучацькій центральній комунальній районній лікарні на стаціонарному лікуванні перебували 256 інвалідів, на час перевірки там отримували медичну допомогу 24 неповносправні особи, причому всі вони лікувались за власні гроші.
За результатами перевірки прокурором району порушено дисциплінарне провадження стосовно заступника головного лікаря Бучацької центральної комунальної районної лікарні, а головному лікарю внесено припис.
Аналогічні порушення виявлено прокурорами Бережанського, Борщівського, Гусятинського, Заліщицького, Лановецького, Підгаєцького районів.
Всього, за результатами перевірки із зазначених питань органами прокуратури області внесено 41 приписів та подань, ініційовано дисциплінарну відповідальність 16 посадових осіб.
Прокуратурою області на усунення виявлених в діяльності лікувально-профілактичних закладів області порушень законодавства у сфері захисту прав інвалідів на охорону здоров’я начальнику головного управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації внесено подання, яке перебуває на розгляді.
Олена Халанчук, прокурор відділу прокуратури області

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.