Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як вже повідомлялося, на територіютернопільського дитсадка № 13 , 3 липня, ввірвався розлючений бійцівський собака без намордника та повідка. Одному з вихованців, п’ятирічному Іллі Пугачу, тварина роздерла ніс, повідомляє «20 хвилин»

- Я бачив це все з вікна, це був жах, - розповідає очевидець Денис (прізвище редакції відоме, - прим.ред.). - Пітбуль чорного кольору спочатку накинувся на виховательку, а потім почав кусати дітей. Ті були такі налякані, що навіть не могли поворушитись від страху. Виховательки потім їх приводили до тями.

Власниця пса, за словами очевидця, була з двома маленькими дітьми років чотири-п’ять. - - Власниця собаки спокійно на це все дивилась і навіть не спробувала забрати тварину, а потім пішла далі її вигулювати. Виховательки самі почали доганяти даму з собакою і викликати міліцію, - додає Денис.

Сталось це близько 17.20 під час вечірньої прогулянки. У дворі було біля десяти дітей, каже завідувач садка Надія Ломницька.

- Батьки вже починали забирати дітей додому. Собака травмувала одного хлопчика, - продовжує вона. - Батьки дитини говорили з власницею собаки, розійшлися вони мирно. Та все ж, думаю, у Тернополі потрібно встановити чіткіший контроль щодо місць та правил вигулювання собак. Навіщо випускати таку велику, та ще й неконтрольовану тварину без намордника?

Потерпілий хлопчик зараз вдома. На лиці у нього синці, а на носі - накладені шви.

- Я приїхала за п’ять хвилин після дзвінка з дитсадка. Моєму сину обробляли ніс, слідчий фотографував його. Собаки вже не було, - розповідає мама потерпілої дитини Олена Пугач. - Ми поїхали в обласну дитячу лікарню, там Іллі наклали шви і зробили всі необхідні щеплення.

Як розповідають мешканці сусідніх будинків, це не перший випадок дебошу цієї собаки.

- Власниця каже, що готова усипити тварину, бо не може дати ради з нею. Та потрібно проконсультуватись спершу з ветеринарами, щоб прослідкувати стан тварини, - додає пні Олена.

На місце інциденту виїжджали правоохоронці. Наразі триває розслідування, повідомляють у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. За порушення правил тримання собак, а саме вигулювання собак без повідків і намордників чи у невідведених для цього місцях Кримінальний кодекс передбачає попередження чи штраф - від 50 до 85 гривень. Якщо ці дії спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну штраф - до 119 гривень з конфіскацією тварин.

За пару днів після цього інциденту прес-служба Тернопільської міськради оприлюднила інформацію, де в Тернополі можна вигулювати собак.

У Тернополі є 19 майданчиків для вигулу домашніх собак, які виділила міська рада. Такі території є у всіх мікрорайонах міста. Гуляти з собакою поблизу дитсадків не можна згідно будівельних норм, повідомляє головний спеціаліст відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Оксана Ілліч.

- Гуляти з собакою біля житлових будинків, дитячих, спортивних майданчиків та об’єктів соціальної сфери можна на відстані не меншій, ніж 40 метрів, - пояснює вона. - У дитячих закладах мають облаштувати огорожу. Собаки не повинні так легко вдиратись на територію садка.

Перелік територій вигулу домашніх тварин відповідно до міської “Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Тернополі на 2010-2014 роки”:

1. вул. Юності (зелена зона);

2. вул. Винниченка (паркова зона);

3. пр. Ст. Бандери (зелена зона до огорожі ВАТ "Зелене господарство");

4. територія прилегла до колишнього стадіону на пр. Злуки;

5. вул. Білецька, територія парку ім. Т.Г. Шевченка;

6. вул. Новий Світ (циганська гора);

7. вул. Стадникової, від житлового будинку №2 до житлового будинку №1;

8. вул. Живова (зелена зона);

9. вул. Довженка (зелена зона в сторону вул. Гайової);

10. вул. Купчинського, 9 та вул. Корольова (землі району);

11. вул. Коновальця (зелена зона вниз від автозаправки);

12. вул. Бойківська (зона зелених насаджень в районі житлових будинків за адресами, вул. Бойківська, 4 та вул. Галицька, 56);

13. вул. 15 Квітня, (лісосмуга);

14. вул. Симоненка, (лісосмуга);

15. зелена зона між дачним кооперативом «Ювілейне»;

16. вул. 15 Квітня, 37 (яр);

17. територія від а/с "Автолюбитель" до дороги (пивзавод №1);

18. пішохідна доріжка від шлюзу-дамби до підвісного моста зі сторони району «Дружба»;

19. район пішохідної доріжки в районі автозаправки "ОККО".

 

Коментарі  

 
+1 #2 Бля 09.07.2013 11:02
Шось із псами не теє...Які там місця вигулу?... ПРОФАНАЦІЯ!!!!! Скоро пес буде важливіший аніж людина. БУДУТЬ МІСЦЯ ВИГУЛУ ДЛЯ ЛЮДЕЙ. Громадо схаменімося!!!! !!!!!
Цитувати
 
 
+3 #1 тойво 05.07.2013 15:30
місця вигулу відомі давно. тепер тільки нагадали і в цьому немає нічого поганого. а слідкувати за цим мають дільничні міліціонери, а не міська рада.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.