Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Органами прокуратури області проведено перевірки додержання органами управління освітою та місцевими психолого-медико-педагогічними консультаціями вимог законів щодо охоплення дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку освітніми послугами, надання їм інклюзивної освіти та інтеграції дітей з особливими потребами у загальноосвітні школи.

Перевірки засвідчили про повільне впровадження інклюзивного та інтегрованого навчання в загальноосвітніх навчальних закладах області.

Зокрема, у 7-ми дошкільних навчальних закладах інклюзивною освітою охоплено 101 дитину з особливими потребами, а у загальноосвітніх школах – тільки 4 дитини.

Водночас, за результатами проведеного моніторингу навчальних можливостей і досягнень учнів з особливими освітніми потребами, які навчаються за індивідуальною формою навчання, або інтегровані у загальноосвітні школи, 106 потребують корекції фізичного чи розумового розвитку у формі інклюзивного навчання, у тому числі 42 – підлягають корекції за вказаною формою.

Окрім того, більшість приміщень, у яких розташовані місцеві психолого-медико-педагогічні консультації, не відповідають критерію доступності.

Для прикладу, «Тернопільська обласна психолого-медико-педагогічна консультація» орендує приміщення на 7 поверсі багатоповерхового будинку, у якому ліфт не працює. Діти з вадами опорно-рухового апарату змушені проходити обстеження на першому поверсі в окремо обладнаній кімнаті, доступ до якої також утруднений.

За наслідками перевірок, директору департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації внесено подання з вимогою вжити заходи до усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності, повідомили «Номер один» у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Коментарі  

 
+1 #1 Вікторія 19.07.2013 18:00
У Житомирі 21-25 серпня відбуватиметься Перший Міжнародний пісенний фестиваль дiтей та молоді з особливими потребами «Я Вірю», запрошуємо учасників, кому цікаво пишіть на електронну пошту
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.