Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями відбулася зустріч головного редактора журналу «Золота Пектораль» Володимира Погорецького з начальником відділу культури і туризму Чортківської РДА Галиною Чайківською. Мова велася про фінансування «Золотої Пекторалі» і проведення у Чорткові літературно-мистецького фестивалю «СлОвія». Це офіційне повідомлення.

А неофіційно читачам «Золотої Пекторалі» можу розповісти про причину такої зустрічі і попередні (теперішні) домовленості з відділом районної культури. Секрету з того не роблю великого: останніми часами від мене діставалося «на горіхи» начкульту Галині Чайківській, через її, так я міркував собі, повну бездіяльность. Бо мені здавалося, що культурні працівники чи вона особисто вишили на програмі про підтримку книгодрукування, яку одноголосно прийняли депутати районної ради, інші мистецькі програми, велику дулю. Документи, що представила мені начальник відділу сьогодні, говорять про те, що гальмують культурно-просвітницькі процеси в районі особи, які своїми сідницями вже прилипли до крісел в кабінетах, у вікна яких зазирає пам’ятник Великого Кобзаря.

Аби прослідкувати на якому етапі штопоряться дані питання, ми домовились, що в усіх проблемних обговореннях, які зачіпають інтереси творчої інтелігенції міста братиме участь головний редактор журналу «Золота Пектораль». А також від сьогодні організацію «СлОвії» бере в свої руки одноосібно відділ культури і туризму, «Золота Пектораль» буде тільки підримумати цей почин і допомагати. Традиційно «СлОвія» кожного року відбуватиметься на День бібліотечного працівника, себто 30 вересня.

Підсумовуючи сказане, офіційно заявляю, що «Золота Пектораль» більше не буде усуватися від проблемних питань, що стосуються літературно-мистецького життя району, а бере під свій строгий контроль його наповнення і розвиток. І пора, мабуть, проступає найвища сказати наступне, що усім антиукраїнським елементам, які прописалися в районній раді та РДА, звиклим «молоти язиком, але не перти плуга», поволі збирати свої монатки і їхати до Дмитра Табачника пасти телят. У місті з патріотичним/просвітницьким минулим таким особам простір для своїх шмикерських мудрувань має бути обмежений. Закликаю своїх колег з інших видань пітримати ініціативу «Золотої Пекторалі» і при потребі вписати прізвища чортківських урядників-”просвітителів”, які за свого життя не прочитали  жодної художньої книжки, у скрижалі забуття і неслави.

Володимир Погорецький

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.