Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ми мали необережність написати свого часу, що Тернопільський нардеп не відмовився від грошей

Зокрема, ми повірили прес-службі цієї партії, а тому й поширили інформацію, що «Замість того, щоби ніжитися на пляжі під ялтинським сонцем, народний депутат України  Ігор Побер допомагатиме онкохворим дітям Тернопілля. Справа в тому, що фракція УДАР, в тому числі і Побер,  вирішили спрямувати кошти, які щорічно виділяються державою на оздоровлення депутатів в одному із санаторіїв Ялти, на допомогу людям.  

До слова, якщо партія УДАР може довести документально, що брешуть журналісти, а не їхній нардеп, документально, ми готові це опублікувати... Пане Побер  - хід за Вами...

- Відмовитись від коштів, що  спершу хотіла зробити  наша фракція, було би неправильним рішенням, адже з тотальним дерибаном, який панує у державі, ці гроші опинилися б у кишені якогось чиновника,  - розповідає Ігор Побер. – Тож потім ми вирішили, що допомагати людям будемо локально. Я, зокрема, направлю 36 тисяч гривень, призначених на оздоровлення, онкохворим дітям, адже лікування онкологічних хвороб  нині дуже дороговартісне. 

Також Ігор Побер  закликав народних депутатів із Тернопільщини відмовитися від коштів на оздоровлення  та допомогти дітям. 

- Якби 8 тернопільських депутатів  відмовились від коштів на оздоровлення, ми б зібрали 288 тисяч гривень. Хтозна, можливо саме ці гроші допоможуть врятувати чиєсь життя, - наголосив Ігор Побер. 

Але, як стало відомо днями, за даними інтернет-ресурсу Інформатор“, жоден з тернопільських народних депутатів не відмовився від матеріальної допомоги на оздоровлення під час літніх канікул, сума якої становить 34 850 гривень.

“Бідні-нещасні” народні депутати у переважній кількості не посоромилися взяти у держави гроші на оздоровлення. Це виглядає бенкетом під час чуми, оскільки в Україні мільйони людей живуть за межею бідності. Скільки у нас тих, хто справді потребує фінансової підтримки: важкохворі, зокрема діти, багатодітні сім’ї, соціальні сироти, пенсіонери, ветерани, бюджетники із жалюгідно маленькими зарплатами…

Але з точки зору народних обранців (якщо їх, звісно, можна так назвати) найнужденнішими є саме вони. Виявляється, той, хто їздить на “Мерседесі” з охороною і обідає в найдорожчих ресторанах, потребує бюджетних коштів на оздоровлення більше, ніж онкохвора дитина, сім’я якої продає все, що має, і позичає у всіх на світі гроші на лікування свого чада…

Здавалося б, депутати Верховної Ради, якщо у них є совість, мали б відмовитися від одноразової матеріальної допомоги, сума якої становить 34 850 гривень. Однак, зробили це лише 20 (не 19, як ЗМІ повідомляли раніше) народних депутатів, ще 37 – переказали матдопомогу у благодійні фонди. Усі ж решта – а це 393 парламентарі – вирішили, що найважче живеться в цій країні саме їм… Це лише при одній щомісячній зарплаті 17 425 гривень. А ще – пільги, утримання бюджетом помічників, у багатьох – депутатські пенсії, і можливість заробляти величезні гроші, вирішуючи у ВР свої бізнесові питання.

Інформація про те, хто саме з народних депутатів відмовився від “оздоровчих коштів”, зберігалася суворіше, ніж державні таємниці. Однак наш Інформатор у Верховній Раді зміг здобути цей список. Публікується вперше:

Відмовилися від матеріальної допомоги взагалі:

1. Звягільський Юхим

2. Кий Сергій

3. Ляшко Олег

4. Мальцев Володимир

5. Фельдман Олександр

6. Чертков Юрій

7. Шатворян Вілен

8. Янукович Віктор (молодший)

9. Івахів Степан

10. Іванющенко Юрій

11. Дубневич Ярослав

12. Гриценко Анатолій

13. Агафонова Наталія

14. Гурвіц Едуард

15. Львочкіна Юлія

16. Наливайченко Валентин

17. Продан Оксана

18. Різаненко Павло

19. Клюєв Сергій

20. Рибаков Ігор

Перерахували повну суму належної їм матеріальної допомоги на благодійність:

1. Рибак Володимир

2. Балога Віктор

3. Буряк Сергій

4. Ванзуряк Роман

5. Вечерко Володимир

6. Герман Ганна

7. Дейч Борис

8. Дерев’янко Юрій

9. Єфремов Олександр

10. Кальцев Сергій

11. Кілінкаров Спиридон

12. Ковальчук Віталій

13. Кличко Віталій

14. Мирний Іван

15. Павленко Ростислав

16. Пригодський Антон

17. Продивус Володимир

18. Симоненко Петро

19. Хомутиннік Віталій

20. Чугунніков Віталій

Перерахували належну їм матеріальну допомогу у власні благодійні фонди:

1. Аркаллаєв Нуруліслам

2. Баграєв Микола

3. Березкін Станіслав

4. Бондар Юрій

5. Богуслаєв В’ячеслав

6. Близнюк Анатолій

7. Ващук Катерина

8. Дубіль Валерій

9. Канівець Олег

10. Лелюк Олексій

11. Мартиняк Сергій

12. Ничипоренко Валентин

13. Омельченко Валерій

14. Порошенко Петро

15. Солошенко Микола

16. Тігіпко Сергій

17. Фаєрмак Сергій

ВСІ ІНШІ – матеріальну допомогу отримали. Це такі вони “народні”? Так про народ думають, так його захищають, що перевтомились і як їм треба “жирно” відпочити за кошти платників податків?

Очевидно, Богословська бере матдопомогу, щоб оздоровитися і мати нові сили поливати брудом Юлію Тимошенко? Опозиціонер Яценюк взяв у держави грошей, бо йому накладно платити за дві машини охоронців? Олігархам Жванії і Мартиненку не вистачає на нові “Бентлі”?

А Олександра Кужель використає бюджетні кошти на нові брендові шмотки? Вадим Колісніченко вирішив на рік вперед зробити запас фарби для волосся? Олександр Турчинов не має можливості самотужки зробити ремонт у свої 500-метровій квартирі?

Тягнибок вирішив купити собі нову машину замість величезного джипа “Тойота Секвойя”? А Рудьковський – нові крокодилячі туфлі?

“Опозиціонерка” Тетяна Донець, у якої – 7 квартир, збирає гроші на восьму? А Ірині Фаріон не вистачає грошей на манікюр і перукаря? “Великий врадіївський ходець” Сергій Каплін взяв матдопомогу, бо в процесі всієї вказаної вище ходи кожну ніч, коли люди були в наметах …ночував у готелях.

І, звісно, не відмовився від матеріальної допомоги адепт секти золотого ключика Микола Катеринчук – а що ви думали: витрачає мільйони щомісяця на рекламу, так діти вдома голодні сидять і “Лексус” не заправлений…

 

 

 

Коментарі  

 
+1 #1 прес-служба УДАРу 10.08.2013 10:11
Гроші дітям Побер передав!

Звинувачення Ігоря Миколайовича у спекуляції на здоров’ї дітей – відвертий наклеп.
Справа у тому, що якби журналісти цього видання перш, ніж публікувати матеріал, звернулися до обласної прес-служби, то отримали би прізвища дітей, котрим «ударівець» передав кошти. Спекулюванням на чужій біді ми не займаємось! Оскільки звіт про те, куди кошти будуть направлені Побер подав, нам здалось зайвим і не зовсім правильним кроком публікувати у ЗМІ імена дітей, котрі отримали нашу допомогу.
Щодо списків, поданих інтернет-ресурсом «Інформатор», то тут вказані прізвища депутатів, котрі гроші, видані їм на оздоровлення, перерахували на благодійність безпосередньо з каси, тож саме їхні імена і з’явились у списках. Ігор Побер та більшість інших його колег по фракції кошти отримали «на руки», тож і в списки вони не потрапили. Тим не менше, Ігор Побер виконав свою обіцянку та особисто передав гроші батькам онкохворих дітей.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.