Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  Мистецтво – це завжди свято, адже споглядання творів прекрасного одухотворяє, сповнює життєрадісними емоціями, налаштовує на роздуми та навіть філософські сентенції. Таке свято для душі подарувала художниця Наталя Шевчук, презентувавши минулоріч у чернівецькому Центрі культури “Вернісаж” персональну виставку “Палітра мого світу”.

Це вже третя виставка мисткині: перша відбулася 18 жовтня 2011 р. в Тернополі, друга – 22 листопада 2011 р. в Бережанах. Слід зазначити, що повсякчас і критики, і глядачі, і мас-медіа високо поціновують творчий доробок художниці. На відкриття виставки у Чернівцях завітали журналісти радіо FM “Буковина”, інтернет-телебачення ТВА citi.cv.ua, Chernivtsty TV, телеканалу “Буковина”, газети “Молодий Буковинець”. “Від її картин не можна відвести очей. Вони зачаровують і дивують. У них – філософія життя, де перетинаються біле й чорне”, – так розпочинає свою оповідь про враження від виставки Надія Будна, журналістка газети “Молодий Буковинець”.
Дуже плідно, натхненно працює Наталя Шевчук, пропонуючи загалові все кращі й кращі доробки, представлені в різних мистецьких напрямах: це й живопис, і вітраж, й іконопис, і текстильний дизайн. “Мені просто подобається ловити мить життя, і розумію, що найкраще цю мить передасть, наприклад, графіка чи вітраж, – щиро зізнається пані Наталя і додає: Для мене важливий процес творчості, разом з тим усе виконую професійно і грамотно”.
Справді – в мистецтві не повинно бути обмежень, адже там, де вони починаються, закінчується творчість. І лише митець здатен пізнати, наскільки різнобарвна палітра його світу. Звісно, володіння основами образотворчої грамоти, законами кольорознавства та композиції, рисунком возведе роботи на професійний рівень. Наталя Шевчук уміло компонує на основі художніх канонів усі плоди своєї творчої фантазії в яскравий художній букет, уквітчаний живописними полотнами “На рушнику Дністра”, “Карпати”, “Мавка”; вітражами “Богородиця”, “У китайському стилі”; тайстрами “Писанка”; хустками “Писанка”; гобеленами “Ніч над Дністром”, “Дністрові зорі”. Навіть нитками майстриня працює як пензлем: одразу впадає в око гра кольорів та багатство візерунку, втіленого у тому ж гобелені.
Разом з тим зацікавлене око зупиняється на художньому оформленні до “Енциклопедії Заліщицького краю Тернопілля”, в обкладинці якої використано ратуша, герб м. Заліщики, а у шрифті постає щедра земля рідної Заліщанщини крізь її символ – пшеничне колосся.
Не оминула уваги глядачів і колекція видань, художнє оформлення яких виконала Наталя Шевчук: йдеться про книги П. Ковальчука “Ростиславичі”, “Отрок князя Василька”, “Полювання на дика”, “Чисті криниці” та І. Ковальчук “Сонцелюб над Дністром”, “Живий у слові”. “Ніби осяяні куполом, ошатні книги запрошують поринути в неймовірний світ спогадів та пригод”, – поділилася враженнями відвідувачка Олеся. Щире захоплення вправністю Наталі Шевчук в оформленні книг висловив і Орест Іванович Криворучко, заслужений художник України, член Національної спілки художників України, знавець різних видів і технік графіки: “Вдале компонування шрифту, нестандартна композиція, а головне – справді оригінальні образність та ідейність у підході до оформлення книг забезпечили їм неабияку естетичну привабливість”. Таку високу оцінку було приємно почути й І. Ковальчук, дружині письменника та авторці низки книг, яка також була присутня на цьому мистецькому заході і висловила, як любляча вчителька, найкращі побажання щодо подальшої реалізації на такій нелегкій, але такій благородній творчій стезі талановитої учениці.
Загалом про представлені на експозиції роботи можна розмірковувати довго, оскільки кожна без винятку оповідає певну історію, фіксує неповторну мить життя, і якщо ця мить відвідувачу близька, він може сміливо її перейняти і привнести у власне життя. У цьому й загадка мистецтва: воно невичерпно дарує особливий натхненний настрій й окриляє на особисті звершення. Отож, запрошуємо й наших читачів поринути в світ гармонії й краси, який витворила Наталя Шевчук лише пензлем і фарбами.

Ірина Ковальчук

Золота пектораль

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.