Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Станом на початок другого півріччя в Тернопільській області налічувалось 796 суб’єктів господарювання, що здійснюють операцій у сфері зовнішньо-економічної діяльності (далі – ЗЕД), з яких – 553 юридичні особи. Їх кількість зросла порівняно з відповідним періодом минулого року на 14 суб’єктів.

З початку року зі 105 перевірених податковими органами області суб’єктів ЗЕД порушення вимог валютного законодавства встановлено у 57 та донараховано пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та штрафних санкцій на загальну  суму понад 377 тис.грн.

Протягом першого півріччядо державного бюджету надійшло пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та штрафних санкцій на загальну суму близько 255 тис.грн.

Варто зазначити, що характерними порушеннями вимог валютного законодавства, для суб’єктів ЗЕД області є недотримання нерезидентами умов виконання укладених зовнішньоекономічних договорів (контрактів),  в наслідок чого  порушуються терміни поступлення валютної виручки за експортований товар, чи  порушуються терміни поступлення імпортного товару.

Спостерігається тенденція до зменшення суми простроченої дебіторської заборгованості по експортно-імпортних, бартерних операціях та операціях з давальницькою сировиною, а також до зменшення кількості таких порушників. Якщо станом на 1 липня минулого року вона рахувалась у 40 порушників на загальну суму в доларовому еквівалентібіля 855 тис. дол. США., то 1 липня цього року така заборгованість становила більше 795  тис.дол.США і рахувалась у 34 суб’єктів ЗЕД.

Крім того, протягом першого півріччя цього року проведено перевірки та встановлено порушення у десятьох суб’єктів господарювання, що здійснювали виплати доходів нерезидентам з джерелом їх походження з України. В результаті донараховано майже 99 тис. грн. податків на доходи нерезидентів, що отримані на території України (разом із штрафними санкціями).

За матеріалами відділу контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД ДПА в Тернопільській області

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.