Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Доволі часто «сюрпризи» очікують клієнтів торгових закладів. Зайшов до крамниці, залишив у камері схову свої речі, замкнув на ключик замок дверцят, а коли повернувся – диво! Щоправда, шокуюче! Ключі у вас, а з місця зберігання хтось вигріб ваші речі.

Залишати особисте майно в камерах схову, які, по суті, встановлені у кожному супермаркеті – справа далеко не покупця. Охорона подекуди змушує клієнтів це робити. Та, водночас, напис, що гласить про безвідповідальність адміністрації крамниці щодо збереження вашого майна, змушує задуматися про безпечність таких місць. Підтверджує це і кримінальна статистика: камери зберігання і справді часто стають об’єктами збагачень крадіїв.
Як розповів начальник відділу карного розшуку міської міліції Тернополя Анатолій Стельмащук, з початку року до правоохоронців звернулося більше десятка потерпілих, котрі втратили особисті речі саме з цієї причини, що залишили їх у камерах схову. За двома такими фактами були порушені кримінальні справи, адже суми збитків були значними.
Потерпів від «камерного» злодія 22-річний тернополянин. Молодий чоловік зайшов до супермаркету «Сільпо», що по вулиці Живова, аби купити продуктів, і залишив у ящику для зберігання ноутбук та мобільний телефон. Двадцять хвилин перебування у торговому залі і втрата у майже десять тисяч гривень: за цей час невідомий зумів не тільки підібрати ключ до замка камери, а й викрасти залишену техніку і втекти. Міліціонерам знадобилося чимало часу, аби вийти на слід злочинця. Зі слів оперативників, розплутувати такі злочини надзвичайно важко, адже працювати доводиться, як мовиться, без жодних зачіпок. Та наполеглива праця принесла результат. Розшуківці не лише затримали підозрюваного, яким виявився раніше судимий житель обласного центру, а й вилучили крадений ноутбук.

Анатолій Стельмащук каже, що проблема так званих «камерних» крадіжок – це можливість легко підібрати ключ до замка. Кожним четвертим ключем можна відімкнути будь-який ящик. Ось це й спокушує зловмисників. А ще – безпечність. Адже, здебільшого, за місцями, де розташовані камери схову, не наглядає ні охорона торгового закладу, ні камери відеоспостереження. «Ми неодноразово зверталися до адміністрацій супермаркетів з проханням встановити бодай якийсь нагляд, але розуміння не знаходимо. Переважно відмовляють через технічні неможливості, хоча, як на мене, це радше відмовка, аніж причина. Такі випадки, звичайно, не роблять реклами торговим закладам, але найбільше терплять клієнти».
Люди втрачають продукти харчування, одяг, взуття та інше особисте майно. Хоча матеріальні збитки, здавалося б, не значні, проте кому приємно бути обкраденим.
    19-річна тернополянка зайшла в магазин «Теко», що на вулиці Мазепи. Дівчина уже дещо прикупила з продуктів, тому пакети змушена була залишити у камері схову. Про що згодом пошкодувала. Фрукти, солодощі, цигарки і навіть одяг стали власністю спритного крадія, а потерпіла залишилася хіба що з претензіями. Але до кого? Якщо адміністрація торгових закладів не несе відповідальності за речі, залишені в ящиках для зберігання. І про це великими літерами пише на листівках і кріпить на дверцятах камер, або деінде.
Аналізуючи проблему такого виду крадіжок, важко дати універсальну пораду. Але безвихідних ситуацій не буває. Найкраще – йти до супермаркету лише з гаманцем, але якщо напередодні вже скупилися, чи несете з собою якісь цінні речі, краще оминіть великий торговий заклад. Найнеобхідніші продукти можна купити і в невеличких крамничках, де відсутнє самообслуговування і немає охорони, яка вкаже вам на камери схову.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.