Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Земельний скандал на вулиці Орлика отримав несподіване продовження.

За час багатомісячної переписки з місцевою владою мешканці вулиці отримали багато дуже цікавих документів, більшість з яких суперечить один одному (дивіться фото).

Як кажуть у народі — права рука не знає, що робить ліва.

Тому є сенс розпочати оприлюднення згаданих документів, а також поставити публічні запитання нашій місцевій владі.

Враховуючи характер відповідей, які отримали орликівці, міська влада не сподівається, що хтось її відписки колись читатиме.

Тому здивуймо наших можновладців і проаналізуймо, що вони пишуть звичайним тернополянам. Сподіваємося, що такі читання стануть доброю традицією для всіх, хто стикнувся з нашими чиновниками.

Нагадаємо, що причиною скандалу на вулиці Орлика стали надані міським управлінням містобудування, архітектури і кадастру містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки на території релігійної громади святих Володимира і Ольги.

Тобто наша місцева влада дала дозвіл на будівництво комерційного будинку релігійній громаді, яка згідно закону взагалі не має права проводити комерційну діяльність. Але зараз не про це.

Якщо вірити відповіді міської ради від 07.03.2013 року, вона надала містобудівні умови і обмеження на будівництво багатоповерхівки по вулиці Орлика згідно Генерального плану міста Тернополя, у зв’язку з чим зіслалася на Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», який роз’яснює це питання.

Очевидно, наші чиновники вважають, що, крім них, у місті Тернополі решта людей просто неписьменні і не зможуть прочитати згаданий Закон України.

Тому зробимо для них відкриття — в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності» прямо вказано, що підставою для видачі містобудівних і обмежень є не Генеральний план міста, а план зонування (ст. 18.1 та 18.3.5). У разі відсутності плану зонування містобудівні умови і обмеження визначає детальний план території (ст. 19.4.4).

Цікаво, що наша влада продемонструвала деяке розуміння того, що план зонування для чогось таки потрібний. Це видно з її відповіді від 16.05.2013 року, де вказано, що в місті діє «План зонування території міста на підставі рішення міської ради від 30.09.2011 року № 6/14/32». Надзвичайно вразило уяву те, що пан В.В. Камінський (заступник міського голови), який підписав цей документ, чи може пан В.Й. Бесага (головний архітектор міста), який його підготував, двома абзацами вище посилаються на статтю 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», де вказано, що плани зонування територій (як і Генеральні плани та детальні плани територій) повинні проходити громадські слухання. Щодо Генерального плану відомо, що він приймався після громадських обговорень ще у 2010 році, а ось коли ж пройшов обговорення План зонування територій Тернополя, без якого не можна надавати містобудівні умови і обмеження в нашому місті, залишається незрозумілим.

Слава Богу, що рішення міської ради м. Тернополя ще є у вільному доступі і рішення від 30.09.2011 року № 6/14/32 може прочитати будь-який користувач комп’ютера, який має вихід в інтернет.

Отже, нагадуємо! План зонування території міста повинен проходити громадські слухання, так само як і Генплан. І лише після цього нагадування читаємо рішення міської ради. Доцільно привести його повністю: «Внести зміни в рішення міської ради від 14.02.2006 р. № 4/18/50 “Про затвердження Правил використання та забудови м. Тернополя” і в тексті рішення та додатку: 1.1. замість слів “правила” читати “план”, замість слів “використання та забудови” читати “зонування” у відповідному відмінку; 1.2. замість слів “Про планування та забудову територій” читати “Про регулювання містобудівної діяльності”». Тобто наш план зонування міста Тернополя, про який написали пп. Камінський та Бесага, — це змінені декілька слів у якомусь іншому документі, який був прийнятий ще  у далекому 2006 році?!

З цього приводу хочеться нагадати, що «план зонування території розробляється на основі генерального плану населеного пункту» (ст. 18.1 все того ж закону «Про регулювання містобудівної діяльності»). А ніякого Генплану у 2006 році ще не було, його прийняли лише в 2010 році! Тому головне питання до нашої влади — а на підставі чого видавалися всі містобудівні умови і обмеження після 2010 року? І чи не стоїть питання таким чином, що всі дозвільні документи, видані міською радою на провадження будівництва, є незаконними?

І найфеєричніший документ — відповідь міської ради від 13.08.2013 року. Там чорним по білому написано, що у вересні 2013 року в нашому місті планується проведення громадських слухань щодо «Плану зонування території м. Тернополя», який лише розробляється інститутом «Діпромісто». Це фактичне визнання того, що Плану зонування території міста у Тернополя немає. Однак у нас є посилання чиновників на якийсь документ (відповідь від 16.05.2013 року), який має назву «План зонування території міста», що не пройшов жодних обговорень і є з правової точки зору незаконним. Проте на його підставі вже два повних роки нашою любою міською радою штампуються дозвільні рішення на вочевидь незаконні будови.

На побажання мешканців вулиці Орлика, які люб’язно надали нам згадані вище документи, інформуємо громаду міста Тернополя про те, що 6 вересня 2013 року о 9 год.30 хв. відбудеться судове засідання, на якому розглядатиметься питання законності плану зонування території міста Тернополя, затвердженого міськрадою від 30.09.2011 року № 6/14/32. Фігурантами судового процесу зі сторони позивачів є мешканці вулиці Орлика, зі сторони відповідачів — Тернопільська міська рада. Мешканці вулиці Орлика запрошують усіх небайдужих за долю нашого міста прийти на засідання і підтримати їх.

P.S. До слова, три нижченаведені відповіді-документи завізовані Камінським. Але на останньому підпис зовсім інший, аніж на двох попередніх. Ні на які висновки це не наштовхує????

Віталій Крепич, Тернопільський тиждень

      alt      

      alt      

alt

Коментарі  

 
+1 #1 От б... 05.09.2013 11:16
просто в культурній формі посилають людей на х... :-*
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.