Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільські школярі вчили німецьку мову в літньому таборі у рамках Міжнародного проекту «Мова об’єднує». Тривав він у нашому місті два тижні. Відвідували школу учні середніх і старших класів. Проект розроблений для сиріт і дітей із соціально-незахищених сімей, розповідають його волонтери з Австрії та Німеччини. Проте, цього року, кажуть гості з-за кордону, фінансування проекту зменшилося у зв’язку з економічною кризою. Австрієць Гєрхард Лєхнер не падає духом: «Сейчас мы живем здесь в общежитии. Раньше мы жили в гостинице. Честно говоря, разница – небольшая: здесь была только холодная вода. Но это была не трагедия. Это всё нормально, в принципе. Было очень хорошо. Значит, цены для нас упали. Вообще мы ничего не получим. Значит, мы это сделаем бесплатно, конечно».

Для тернополян участь у проекті – не лише нагода вдосконалити знання німецької, а й розширити свій кругозір і знайти нових друзів.

Тернополянка Надія Бобчук для себе отримала тільки позитив: «Я займаюся з вчителькою, яка мені порадила цей проект. І я з радістю прийшла сюди. І я дуже рада, що я тут була, познайомилася з дуже гарними людьми, дуже гарними друзями, і трошки підівчила німецьку мову, тому що це спілкування з «живими» німцями. Це є дуже великий досвід. І так, як я була в Німеччині, і до мене ще приїде німкеня, це мені дуже важливо».

Тернополянин Остап Сатурський теж задоволений: «Знання в мене з німецької покращилися. Крім мови, я ще для себе знайшов друзів, познайомився з німцями. І надіюся, що це не в останній раз».

Проект «Мова об’єднує» діє в кількох містах України, а також Австрії та Німеччини. Відповідно, в кожного з волонтерів уже є улюблені місця за кордоном.

Гєрхард Лєхнер: «Мне нравится, не только мне, нравится Тернополь, потому что, мне кажется, в принципе, это не самый богатый город Украины, точно. Но это весёлый город, в принципе. Это зелёный город, весёлый город. Это озеро, центр и т.д. Люди такие открытие, что нам всегда весело приезжать ещё раз и ещё раз».

На завершення літньої школи волонтери організували дітям прощальний сюрприз. Юні тернополяни також не залишилися осторонь. Вони подарували іноземцям сувеніри на згадку про Тернопіль та Україну. В останній день табору учні та педагоги провели олімпіаду, поспілкувалися досхочу та поспівали пісень німецькою та українською.

ІНТБ

У м.Київ, 16-19 серпня, відбудуться загальнодержавні виставкові акції «Барвиста Україна -2011». Участь у них візьме і делегація Тернопільської області. З цієї нагоди перший заступник голови облдержадміністрації Микола Головач провів засідання оргкомітету щодо здійснення заходів, пов’язаних з участю в акції «Барвиста Україна -2011».

 Планується, що у виставці братимуть участь наступні провідні промислові підприємства області: ПП «Біллербек-Україна», ПП "Фабрика меблів "Нова", ПАТ «Оріон», ТзОВ «ОСП Корпорація «Ватра», ТзОВ «Тернопільхлібпром», ТОВ  «Надзбруччя-хліб», ТОВ «Агробізнес», ЗАТ «Шустов-спирт», ТОВ ЛГЗ «Калганоф», ВАТ «ТерА», ПП «Альма-Віта», ЗАТ «Тернопільський молокозавод», ТОВ «Кременецьке молоко», ВАТ «Підгаєцький маслосирзавод «Коропець», ПАТ «Добра вода», ТОВ «Бучачагрохлібпром», ТОВ «Микулинецький Бровар», ТОВ «Декор», ДЛГО «Тернопільліс»,  Подільська сільськогосподарська дослідна станція (м.Хоростків), м’ясопереробні цехи Збаразького, Гусятинського, Підволочиського, Тернопільського, Борщівського та Чортківського   районів.

 Представляти область будуть також структурні підрозділи облдержадміністрації: головне управління економіки, головне управління агропромислового розвитку, управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності,   управління з питань туризму, управління культури, управління у справах сім’ї та молоді і головне управління охорони здоров’я.

У вівторок, 16 серпня, у Тернополі о 17.00 в приміщенні арт-кафе “Коза” (третій зал) відбудеться презентація сайту «Владометр» (www.vladometr.org) та презентація конкурсу журналістських матеріалів «(без)Відповідальна політика-2011».

Презентацію сайту буде проводити особисто його “ідеолог” та редактор, відомий український журналіст та громадський діяч Вахтанг Кіпіані.

Проект громадського моніторингу політичних обіцянок «Владометр» дає відповіді на питання: Які обіцянки і коли давали українські політики? Які з обіцянок виконані, а які порушені? Хто з українських політиків найчастіше порушує свої ж обіцянки? Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

На сайті зафіксовано більше 2,5 тис. обіцянок 130 українських політиків і чиновників всіх рангів – від президента до депутатів місцевих рад, представників 16 партій і політичних об’єднань. Це зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянами, активістами, журналістами та аналітиками.

Після презентації сайту відбудеться коротка дискусія-обговорення щодо  того, що робити громадянам, щоб політики відповідали за свої слова? Наскільки ефективно сучасні інформаційні технології можуть вплинути на розвиток громадянського суспільства? Яке місце Галичини в сучасних політичних процесах? Як поширити цінності відповідальності, чесності та відкритості на сучасних та майбутніх політичних лідерів?

До участі в дискусії запрошуються громадські діячі, політики, політологи, журналісти та експерти.

Голова ОДА Валентин Хоптян підписав розпорядження, яким затвердив склад регіональної ради підприємців в області.

 Метою її утворення є залучення суб’єктів господарювання, громадських об’єднань підприємців до формування державної регуляторної політики і державної політики у сфері підприємництва в області, запровадження прозорого механізму їх участі у підготовці проектів рішень органів виконавчої влади.

 Координатором щодо співпраці з регіональною радою підприємців у Тернопільській області при обласній державній адміністрації буде перший заступник голови ТОДА Микола Головач.

 

А увійшли до складу згаданої ради:

ВОРКО

Юрій Євгенович

-

генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Тернопільський міський ринок ЛТД», голова регіональної ради підприємців (за згодою)

КОМЕНДАТ

Ігор Юлійович

-

заступник голови організації роботодавців області, перший заступник голови регіональної ради підприємців (за згодою)

БОЙКО

Володимир Ярославович

-

приватний підприємець, член обласної організації “Підприємці Тернопілля”, заступник  голови регіональної ради підприємців (за згодою)

 

Члени регіональної ради:

 

АВДЄЄНКО

Владислав Валерійович

-

член організації роботодавців області (за згодою)

ГУРАЛЬ

Ірина Петрівна

-

виконавчий директор регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торгової палати

ДОБУШ

Ігор Ярославович

-

член ради Зборівської районної громадської організації „Спілка підприємців” (за згодою)

ДРОЗД

Віктор Іванович

-

голова організації роботодавців області (за згодою)

ЗАГОРОДНІЙ

Олег Миколайович

-

голова Асоціації підприємців Тернопілля (за згодою)

ЛОМАГА

Ігор Мар’янович

-

приватний підприємець, голова Збаразької районної ради підприємців (за згодою)

ЛОПАТИНСЬКА

Надія Михайлівна

-

виконавчий директор асоціації “Ліга підприємців Тернопільщини” (за згодою)

МАКУХІВСЬКИЙ

Олександр Анатолійович

-

голова Асоціації «Ринки Тернопільщини» (за згодою)

МАРЧИШИН

Петро Тарасович

-

генеральний директор ТОВ «Ексбуд»,                   м. Підволочиськ (за згодою)

МОКРІЙ

Петро Іванович

-

голова обласної організації “Підприємці Тернопілля” (за згодою)

 

МУЖ

Віктор Володимирович

-

голова «Спілки підприємців Теребовлянщини» (за згодою)

РАТУШНЯК

Михайло Михайлович

-

голова громадської організації «Спілка підприємців «Українська справа» (за згодою)

РИМАР

Лариса Іванівна

-

голова обласного громадського об’єднання “Спілка власників землі” (за згодою)

ТАНАСІВ

Олег Орестович

-

голова «Спілки підприємців Чортківщини» (за згодою)

ЧОФАЙ

Євген Степанович

-

приватний підприємець (за згодою)

ЧУБАК

Василь Володимирович

-

голова правління Тернопільського регіонального відділення УСПП (за згодою)

ЧУБАТИЙ

Володимир Дмитрович

-

приватний підприємець, член Заліщицької міської ради підприємців (за згодою)

ШМАТА

Василь Степанович

-

виконавчий директор спілки підприємців Гусятинського району (за згодою)

 

Згідно розпорядження міського голови Сергія Надала під час святкових заходів з нагоди 25-річчя Співочого поля, Дня Державного Прапора України, 20-ї річниці Незалежності України, та Дня міста, що триватимуть цілий тиждень з 20 по 28 серпня у Тернополі будуть їздити нічні маршрути. В день громадський транспорт працюватиме у звичайному режимі. В нічній час на кожному маршруті курсуватиме два автобуси до третьої години ночі.

Крім того, комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» забезпечить постачання гарячої води з 20 по 31 серпня з 6.00 до 24.00. 
Нагадуємо, до святкувань завершиться реконструкція співочого поля, альтанки на острівку кохання, Українського дому «Перемога». На День міста з’явиться Алея зірок. На святкових заходах у Тернополі заспівають «Чорні черешні», «Гайдамаки», «ТІК», «Називний відмінок», «Ехо», «Де – край», «Джазова фіра» та «Ot Vinta».

У четвер, 11 серпня у Тернополі відбулися практичні навчання, де місцеві правоохоронці демонстрували вміння забезпечувати громадський порядок під час проведення футбольних матчів. Захід відбувся в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012. За ходом тренувань спостерігав заступник начальника управління масових та охоронних заходів МВС України полковник міліції Олег Матвєйцов.

Начальник обласного управління міліції, генерал-майор Федір Бортняк поставив конкретне завдання присутнім, змоделювавши ситуацію можливих сутичок футбольних фанатів. Керівники зведеного загону перед тим, як приступити до виконання роботи, уважно переглянули підготовлену відеоінформацію можливих випадків конфліктної поведінки футбольних вболівальників під час чемпіонатів в інших державах світу. Досвід роботи поліцейських європейських країн демонструє, як важливо вчасно призупинити протиправні дії агресивно налаштованих фанатів, врахувати їхню поведінку, а також злагоджено діяти у складних ситуаціях. На цьому й побудували свою роботу тернопільські міліціонери під час тренувань на полігоні поблизу Тернополя.

  У навчаннях брали участь не тільки міліціонери області, а й військовослужбовці внутрішніх військ. Правоохоронці добре розуміють, що наступного року їх можуть залучити на допомогу тим обласним центрам, де проходитимуть спортивні матчі. Порядок доведеться забезпечувати не тільки на спортивних об’єктах, а й у громадських місцях та поблизу них. Отож, правильні, професійно виважені дії найкраще відпрацювати заздалегідь. Саме на цьому наголошувалося під час підведення підсумків навчань. Представник МВС України задовільно оцінив дії тернопільських міліціонерів. Бо в таких ситуаціях, зі слів полковника Олега Матвєйцова, може бути лише дві оцінки – або незадовільно, коли правоохоронці не здатні контролювати ситуацію, або так, як впоралися тернопільські міліціонер

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.