Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Майже 41 млн. грн. акцизного податку та 4 млн. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства сплатили за сім місяців 2011 року платники Тернопільщини

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження акцизного податку зросли на 6,3 млн. грн. або на 18,2 відсотків.

За 7 місяців цього року від реалізації горілчаних виробів в бюджет надійшло 18,1 млн. грн. акцизного податку, від продажу коньяку – 15,7 млн. грн., пива  - 4,5 млн. грн., спирту – 2,5 млн. грн.

За матеріалами сектору акцизного збору ДПА в Тернопільській області

Про налагодження конструктивного діалогу між владою та підприємцями краю йшлося під час зустрічі голови ОДА Валентина Хоптяна із генеральним директором фабрики меблів «Нова» Михайлом Гродом.

Керівник фабрики розповів про роботу приватного підприємства, яке є одним із найбільших виготівників меблів в Україні.

Михайло Грод поінформував про своє бачення перспектив розвитку справи, якою він займається, а також запросив Валентина Хоптяна відвідати підприємство.

Крім того було обговорено широкий спектр питань, які стосуються співпраці влади та бізнесу.

Голова облдержадміністрації наголосив, що обласна влада всіляко сприятиме розвиткові місцевого підприємництва, заохочуючи його працювати прозоро та уникати таких негативних явищ, як «зарплата в конвертах».

У Тернополі стартував Міжнародний юнацький турнір з футболу серед юнаків 1995 років народження і молодших, присвячений “Євро-2012” .

Від імені голови ОДА Валентина Хоптяна учасників та організаторів змагань привітав заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч та начальник управління з питань фізичної культури і спорту Ігор Побер.

«Сьогодні влада області особливу увагу приділяє розвиткові футболу. Вже цього року буде капітально відремонтовано 15 стадіонів в районах області. На ремонт Тернопільського міського стадіону з обласного бюджету плануємо виділити 9 мільйонів гривень. Також акцентуємо увагу на підтримці нашої професійної футбольної команди «Нива», - сказав, під час спілкування із журналістами, заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч.

На його думку, організація подібних міжнародних турнірів є позитивною та цікавою ініціативою, адже не лише популяризує футбол, сприяє плеканню почуття змагальності, але й демонструє країнам-сусідам Україну, як спортивну державу

Голова обласної ради Олексій Кайда підписав трьохсторонню угоду між Тернопільською обласною радою, Івано-Франківською обласною радою та Чернівецькою обласною радою щодо співпраці з вирішення проблем Дністровського каньйону, розвитку його туристичного та рекреаційного потенціалу.  Згідно із угодою, сторони об»єднають зусилля по збереженню біологічного різноманіття, природних екосистем і врегулювання питань ефективного функціонування установ та територій природно-заповідного фонду. Ще одна важлива мета угоди – забезпечення раціонального і безпечного природокористування як фактора стійкого розвитку регіону. Обласні ради зобов»язалися розробляти спільні програми розвитку туризму у Дністровському каньйоні, координувати зусилля для спільного розв»язання проблем забруднення Дністра, забезпечувати охорону та відтворення рибних та інших природних ресурсів, облаштовувати під»їзні шляхи, організовані місця відпочинку тощо.

Для досягнення мети угоди створено координаційну раду, до складу якої увійшли заступники голів трьох обласних рад, голови районних рад, прилеглих до Дністровського каньйону, представники постійних комісій з питань екології та природокористування, депутати, громадські активісти.a

В Україні переслідують лідерів опозиції, набуває обертів узурпація влади однією політичною силою, держава стоїть на порозі втрати незалежності, повністю нівелюється судова гілка влади та триває згортання демократичних прав та свобод – такий головний лейтмотив зустрічі представників патріотичних політичних партій та громадських організацій, де створили Тернопільський комітет опору диктатурі.

-  Йде перетворення України в другу Білорусь, у диктаторську державу, - зазначив голова обласної ради Олексій Кайда. – На 20 році Незалежності України грубо порушується Конституція держави, переслідуються патріоти, запроторюються у міліцейські застінки «неугодні». Опозиційні сили виробити спільний план дій, щоб унеможливити становлення в Україні диктатури та знищення держави загалом. Своє вагоме слово мають сказати і органи місцевого самоврядування, депутати, обрані народом. Або ми разом переможемо, або втратимо незалежну державу.

Представники політичних партій та громадських організацій поставили свої підписи під заявою про створення Тернопільського комітету опору диктатурі. Як зазначали ініціатори, заява відкрита і її можуть підтримати інші політичні сили. У документі, зокрема, йдеться: «У зв»язку з загрозою, що постала перед українською демократією, ми, представники політичних партій та громадських організацій, заявляємо про об»єднання своїх зусиль у Комітеті опору диктатурі. Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури. Ми закликаємо всіх, кому не байдужа українська незалежність і демократія, дати відсіч цим спробам. Ми вимагаємо негайного звільнення усіх політичних в»язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України у правове русло, а не використовувати її як засіб розправи над опонентами владного режиму. Ми звертаємося до представників опозиційних політичних сил та депутатів місцевих рад, які поділяють демократичні та патріотичні цінності, виступити з ініціативою скликання позачергових сесій усіх місцевих рад для оцінки несправедливих дій влади. Слава Україні! Героям слава!»

Представники опозиційних сил  домовилися про проведення спільних акцій та заходів. 

У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту наступного змісту: "Куріння заборонено!". У спеціально відведених для куріння місцях розміщується наочна інформація, яка складається із відповідного графічного знака та такого тексту: "Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!".

У разі необладнання спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

У закладах громадського харчування відводиться не менше 50 відсотків площі торгових залів таких закладів для обслуговування осіб, які не курять.

Зазначені вимоги та штрафні санкції передбачені Законом України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»

Регіональне управлінняДепартаменту САТ ДПА України у Тернопільській області

Тернопільська міська рада та інформаційний портал м. Тернополя 0352.com.ua оголошують конкурс на кращу вишиванку у м. Тернополі.

В он-лайн режимі відвідувачі сайту 0352.com.ua та компетентне журі оцінюватимуть кращих конкурсантів. Голова журі – міський голова Сергій Надал.

Переможців оголосять 28 серпня на концертній програмі до Дня міста Тернополя та відзначать цінними призами.

Голосування за учасників триватиме з 6 серпня 2011 р. по 27 серпня 2011 р.

Фото слід надсилати в електронному форматі зі вказаним ім'ям, віком та контактними даними на пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Від одного учасника приймається одне фото. Фотографії, надані учасниками конкурсу, можуть бути змінені для демонстрації на Інтернет-сайті (приведення фото до стандартних розмірів). Деталі - на сайті www.0352.com.ua

Приймаються фотографії лише з тематикою української вишиванки. Можна групові

У  зв’язку з загрозою, що постала перед українською демократією ми, представники політичних партій та громадських організацій, заявляємо про об’єднання своїх зусиль у Комітеті опору диктатурі.

 Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури.

Ми закликаємо всіх, кому не байдужа українська незалежність і демократія, дати відсіч цим спробам.

 

Ми вимагаємо негайного звільнення усіх політичних в’язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України у правове русло, а не використовувати її як засіб розправи над опонентами владного режиму.

 Ми звертаємося до представників опозиційних політичних сил та депутатів місцевих рад, які поділяють демократичні та патріотичні ціності виступити з ініціативою скликання позачергових сесій усіх місцевих рад для оцінки несправедливих дій влади.

У створені комітету взяли участь ряд політичних сил та громадських організацій

Опозиційні партії об’єднали свої зусилля у підтримці Юлії Тимошенко. У знак протесту проти арешту екс-прем’єра політичні сили Тернопільщини влаштували пікет під стінами облдержадміністрації. За словами однопартійців Тимошенко, аналогічні акції відбуваються по всій Україні. Опозиціонери запевняють, що не складуть палатки, поки леді Ю не випустять на волю. Заступник голови Тернопільської обласної організації «БЮТ» з організаційних питань Теодозій Кухарський: «Передбачено чергування в нічний час. Акція ця суто мирна. Виходу обласної влади ми не очікуємо, не вимагаємо. просто ми розраховуємо, все таки, що голова адміністрації є призначений Президентом, і він, по своїй посаді, зобов’язаний доповідати про такі акції, взагалі, про ситуацію в області Президенту. основна мета цього пікету, звичайно, це вимога до Президента України виконати свої безпосередньо посадові обов’язки. Тобто він як гарант Конституції, зобов’язаний припинити політичне переслідування лідерів опозиції».

Михайло Головко, депутат Тернопільської міської ради: «Цей фарс, яким влада, знищуючи своїх опозиціонерів, так би мовити, опонентів, яка просто боїться і робить все, щоб притягнути їх до відповідальності, посадити їх у тюрму. Ми бачимо, як ці свободи і цінності в Україні зникають, ми перетворюємося на чергову Білорусь».

Степан Барна, депутат Тернопільської обласної ради: «Коли ми сьогодні оцінюємо, як ви ставитеся до Ю.Тимошенко, чи до Ю.Луценка, ми маємо говорити не про конкретні персоналії, ми маємо говорити про них як про громадян України. І сьогодні вони є уособленням тієї опозиції, яка переслідується. І наш обов’язок, незалежно від партій, незалежно від громадських організацій, незалежно від поглядів, незалежно від національності, всім вийти єдиним національним фронтом».

Ірина Найда, голова благодійної організації «Українська родина»: «Голова обласної адміністрації, який сказав, що він мав зустріч з Президентом, він мав зустріч і говорив, що соціальні питання дуже гарно розглядаються в Тернопільській області. Що він розказав Азарову про те, як гарно на Тернопільщині. Та ні чорта, вибачте мені, не гарно! Люди добрі! Об’єднайтеся тут і станьте всі разом. Станьте всі разом, щоби, все таки, знищити ту диктатуру, яка починає панувати тут у нас на Україні».

Екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко арештували у п’ятницю, 5-го серпня. Суд вирішив заарештувати обвинувачену, щоб та не ухилялася від слідства. Сама Тимошенко пов’язує свій арешт із незручними запитаннями, які вона ставила діючому Прем’єру Миколі Азарову під час його допиту. Органи правосуддя обвинувачують Леді Ю у перевищенні службових повноважень. Стаття, яку інкримінують Тимошенко, передбачає до 10-ти років позбавлення волі.

ІНТБ

 

За останній місяць правоохоронці Тернопільщини брали активну участь у багатьох масових заходах. Зокрема, забезпечували громадський порядок під час проведення багатолюдної прощі в Зарваниці та на фестивалі «Двони Лемківщини», що проходив на Монастирищині. Аналіз показав – загалом, міліціонери професійно та якісно виконували свою роботу. Щоправда, виникали певні труднощі, зокрема у матеріально-технічному забезпеченні підрозділів. Враховуючи, що наступного року Україна прийматиме гостей футбольних змагань Євро 2012, керівництво обласної міліції вирішило якнайкраще підготувати співробітників служб та підрозділів до несення служби в неординарних умовах. Для цього розпочалися спеціальні навчання.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Тернопільській області, полковник міліції Василь Облещук, досвід роботи поліцейських європейських країн демонструє, як важливо вчасно та вміло призупинити протиправні дії агресивно налаштованих фанатів, врахувати поведінку вболівальників, злагоджено діяти у складних ситуаціях. Саме на цьому й побудовані тренування. Їх організували на полігоні поблизу села Смиківці Тернопільського району.
Зведений загін обласного управління внутрішніх справ, до якого входять не тільки міліціонери області, а й військовослужбовці внутрішніх військ, можуть залучити на допомогу тим областям, де наступного року проходитимуть спортивні матчі. Порядок доведеться забезпечувати не тільки на спортивних об’єктах, а й у громадських місцях та поблизу них. Отож, правильні, професійно виважені дії найкраще відпрацювати заздалегідь. Важливо врахувати психологію поведінки різних категорій фанатів.
Під час перших тренувань було дано об’єктивну оцінку діям особового складу, звернуто увагу керівників підрозділів на недоліки. Навчання триватимуть.

 

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.