Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Під час робочої наради під головуванням міського голови Сергія Надала з керівниками комунальних підприємств, ЖЕКів, підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, незадовільною визнали роботу ПП «Обнова Т». Дане підприємство не впоралося з роботою по ліквідації наслідків завданих зливою. Мешканці будинків, які обслуговує ЖЕК, нарікають на неякісне надання послуг. Тому житловий фонд, який досі обслуговувало підприємство «Обнова Т», передадуть іншому надавачу послуг. Наразі управління ЖКГ збирає пропозиції від ЖЕКів, які бажають взяти на обслуговування ці будинки. Відповідний проект рішення винесуть на чергове засідання виконавчого комітету

 

18 серпня о десятій годині відбудеться восьме пленарне засідання сорокової сесії Тернопільської обласної ради. Про це йшлося під час підготовчої наради, яку провів голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда. «На обговорення депутатів пропонується понад шістдесят питань, серед яких ряд господарських, котрі розглядатимуться повторно,» - зауважив очільник обласної ради.  

Представники фракцій обласної ради – члени президії підкреслили ретельну підготовку матеріалів сесії та внесли свої пропозиції щодо прядку денного майбутнього засідання.

А заодно пропонуємо нове дослідження Вашої думки, шановні читачі «ТТ»

Міський голова Тернополя Сергій Надал своїм розпорядженням скликав  на понеділок, 8 серпня, позачергову дванадцяту сесію міської ради.

На ній депутати планують  розглянути питання «Про звернення до Президента України Януковича В.Ф. та Генерального прокурора України Пшонки В.П. з приводу політичних переслідувань лідерів опозиції в Україні».

На Тернопільщині буде «Лемківське село»

У поточному році органами прокуратури Тернопільської області спрямовано до тернопільських судів позови в інтересах громадян та держави на суму понад 40 млн. грн.., за результатами розгляду яких із відповідачів судами стягнуто та добровільно ними відшкодовано майже 36 млн. грн..

Пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури області було й залишається стягнення заборгованості з виплат заробітної плати. Захищаючи таким чином права громадян на матеріальне забезпечення за свою працю, прокурори домоглися стягнення із роботодавців через суди 1 млн. 329 тис. грн.
Поряд з цим прокурорами вживаються заходи представницького характеру щодо повернення майна до державної та комунальної форми власності.
Зокрема, Господарським судом Тернопільської області задоволено позов прокурора міста Тернополя в інтересах держави в особі ТНТУ ім. І.Пулюя до Тернопільської міської ради. Рішенням суду, яке вступило в законну силу, визнано право власності держави (в особі Міністерства освіти і науки України) на два навчальних корпуси вузу, балансова вартість одного з яких становить 1 млн. 310 тис. грн., а іншого – 183 тис. грн..
Загалом органами прокуратури області на вказаному напрямку пред’явлено позовні вимоги до відповідачів на 19 млн. грн., із них судами задоволено – на 18 млн. грн..
Не залишаються осторонь прокурори і питань додержання законодавства щодо поповнення державного та місцевих бюджетів. Відтак позовів зазначеної категорії заявлено на суму 3 млн. грн., з яких судами задоволено – на 2 млн. 652 тис. грн..
Органами прокуратури області також вживалися заходи щодо відшкодування шкоди, заподіяної державі злочинами.
Так, прокурором одного із районів пред’явлено позов до відповідача про стягнення 194 тис. 781 грн. збитків.
Встановлено, що впродовж березня-червня 2010 року інспектор з адмінпрактики відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території району отримав від відділу державної виконавчої служби райуправління юстиції 423 постанови про адміністративні правопорушення, по яких було відмовлено у відкритті виконавчих проваджень у зв’язку з невідповідністю їх чинному законодавству. Інспектор не вжив заходів щодо оскарження постанов державних виконавців про відмову у відкритті виконавчих проваджень, не привів їх у відповідність до вимог законодавства та повторно не направив їх до відділу державної виконавчої служби для примусового виконання. Як наслідок, державним та місцевим бюджетами недоотримано доходів на загальну суму 194 тис. 781 грн.
Також органами прокуратури області постійна увага приділяється й захисту інтересів держави у банківській сфері. Сума, на яку задоволено позови прокурорів щодо стягнення кредитного боргу, склала 4,5 млн. грн.. Поряд з цим прокурорами вжито заходи щодо захисту інтересів держави у паливно-енергетичному комплексі. У результаті судами задоволено позови прокурорів, заявлені на вказаному напрямку, на суму 782 тис. грн..
Окрім цього, із метою запобігання втратам державних коштів прокурори активно застосовують й таку дієву форму представництва, як вступ у справи, порушені за позовами інших осіб. Як результат, від початку року на вказаному напрямку здійснено вступ у справи, згідно з якими сума за рішеннями, постановленими на користь держави, становить 12 млн. 379 тис. грн..
Разом з тим на сьогодні міськрайпрокурорами пред’явлено позови щодо стягнення на користь фондів соціальної спрямованості 2 млн. 100 тис. грн.. Адже, як відомо, своєчасне й повне надходження коштів до даних фондів має забезпечувати фінансування заходів, пов'язаних із реалізацією гарантованих Конституцією України прав незахищених верств населення на соціальний захист.
Прес-служба прокуратури області

З 1 липня 2011 року операції з постачання на митній території України послуг консультаційного характеру, а також послуг з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем, оподатковуються податком на додану вартість на загальних підставах за ставкою 20 відсотків.

Місцем постачання зазначених послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання або - у разі відсутності такого місця - місце постійного чи переважного його проживання.

У разі якщо отримувач послуг - нерезидент, зареєстрований за межами митної території України, - такі операції не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

Ці зміни визначені Законом України від 19 травня 2011 року №3387-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур».

Світлана Денисюк,головний ДПІ відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Тернопільській області

Бучацький районний суд розглянув кримінальну справу про обвинувачення директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю (ТзОВ) та голови однієї із сільських рад за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Минулого року тернопільські міліціонери обірвали канал постачання на «чорний» ринок психотропного препарату.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян за участю заступників провів зустріч з міським головою Тернополя Сергієм Надалом. Було обговорено питання соціально-економічного розвитку Тернополя, зокрема завершення реконструкції міського стадіону, заміни інженерних мереж на вулиці Галицькій та розширення русла річки Серет.

«8,9 мільйона гривень буде виділено для завершення реконструкції, зокрема облаштування поля та встановлення освітлення на центральному стадіоні міста, -- зазначив Валентин Хоптян. – Крім того, варто звернути увагу на ремонт чи заміну інженерних мереж на вулиці Галицькій – це дасть можливість відвести воду і уникнути підтоплень даної ділянки. Також варто розширити Серет, що також дасть змогу відвести воду і зменшити зони підтоплення»

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.