Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Тернопільбуд» у Чорткові перешкоджав людям у реалізації конституційного права на житло.

1 серпня 2011 року міський голова Сергій Надал представив трудовому колективу КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" нового директора Йосипа Володимировича Куртяка.

У Тернополі оголошено конкурс інвестиційних проектів на модернізацію гірськолижної траси

На базі ДЮСШ у місті Тернополі планують осучаснити гірськолижну трасу. Для цього зберуть найкращі інвестиційні проекти від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Подавати свої пропозиції можна рівно місяць - з 12.00 1 серпня до 12.00 31 серпня.

Переможцем конкурсу стане той, хто запропонує найнижчу ціну та найкоротші строки втілення проекту, високоякісний план та можливість економічних переваг, що з’являються у зв’язку з реалізацією пропозицій. Детальніше про умови конкурсу на www.rada.te.ua

З 1 по 12 серпня на Сумщині відбудеться вишкільний табір для молоді “Відвага - 2011 ім. І. Гавдиди”, учасниками якого стануть близько сотні молодих людей з усіх регіонів України. Організатором даного заходу є  ВМГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”.

Мета табору - фізичний та ідеологічний вишкіл молоді. На учасників табору чекає цікава програма, яка  ефективно поєднує в собі як фізичне так й інтелектуальне навантаження і складається з 2 частин - практичної та теоретичної.

Теоретична частина являє собою ряд лекцій, дискусій та обговорень,  які відбуватимуться за участі фахових лекторів. Так, учасники матимуть змогу поспілкуватися з Головою Проводу ОУН (р) Стефаном Романівом, громадським діячем, експертом Інституту Політичної Освіти Олександром Солонтаєм, співкоординатором громадської ініціативи “Оновлення країни” Андрієм Левусом, директором бюро аналізу регіональної політики м. Сум Олегом Медуницею, екс-начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Сумської ОДА, тренером міжнародного рівня Віктором Бобиренком та багатьма іншими.

 Учасників чекають історичні екскурси про Конотопську битву, історію Холодного Яру, дискусії про боротьбу ірландських та хорватських націоналістів, героїчні сторінки з боротьби УПА, методи опору режиму, поводження з міліцією та  багато інших цікавих, а головне -  актуальних тем.

Практична частина складатиметься з туристичних та спортивних змагань (регбі, волейбол, кікбоксінг), водних ігор, теренової гри, змагань з туристичної техніки, смуги перешкод та вимаршу довжиною понад 60 км з елементами квесту.

Важливою особливістю “Відваги” є сувора дисципліна, яку повинен дотримуватись кожен учасник табору. Алкоголь тут суворо заборонений, а курити можна тільки 10 хвилин на добу у визначений час.

 

Військовослужбовці 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади вчергове довели, що наполеглива праця приносить результат.

За підсумками командирського збору 13-го армійського корпусу, що відбувся на Рівненському загальновійськовому полігоні, куди залучалися командири бригад, полків, їх заступники, начальники родів військ та служб (загалом майже 150 військовослужбовців) тернопільських артилеристів визнано кращими у армійському об’єднані.
– Офіцери, які залучалися на командирський збір показали грунтовні знання, які вони передають своїм підлеглим, – зазначив командир 11-ї артилерійської бригади полковник Сергій Корнійчук. – У кожному підрозділі нашої військової частини тон задають офіцери. Якщо командир батареї відмінник, то такою буде і весь підрозділ.
Під час збору, який проходив під під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки командира 13 армійського корпусу генерал-майора Сергія Наєва здійснювалася перевірка рівня особистої підготовки офіцерів з предметів командирської підготовки та підготовки за фахом. Були проведені денні та нічні заняття з вогневої підготовки під час яких військовослужбовці склали заліки з виконання вправ стрільб з озброєння бойових машин піхоти та зі стрілецької зброї. Також з учасниками командирського збору проведено заняття з фізичної підготовки, в ході яких вони склали заліки з підтягування на перекладині, бігу на короткі та довгі дистанції.
Дослова, військові частини 13 армійського корпусу розташовані на території шести західноукраїнських областей держави.

В Умані відкрито Меморіал жертвам репресій та колишнім в’язням Чортківської тюрми, розстріляних у липні 1941 року

За душі полеглих земляків від кривавих рук більшовицького режиму в Умані молилися  тернополяни

Велелюдна делегація Тернопільської області взяла участь у відкритті меморіалу жертвам Чортківської тюрми в Умані, що на Черкащині.

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, заступник голови Олег Боберський, представники районних рад та  громадських організацій краю, вцілілі очевидці тих кривавих подій, родичі замордованих, журналісти – таким значним та вагомим було представництво громади Тернопілля в Умані.

До програми урочистих жалобних заходів входила поминальна панахида відправлена місцевими священнослужителями, після якої відбувся мітинг-реквієм.

Тернополяни урочисто вшанували своїх земляків, закатованих енкаведистами влітку 1941 року. Біллю та скорботою за загиблими, гордістю за незламність духу української нації були сповнені слова виступаючих.

"Нині ми низько схиляємо голови перед пам’яттю невинно закатованих, ми з гордістю вшановуємо пам'ять тих, хто у час лихоліття піднявся на  визвольну борню за свободу України. Адже  наша воля проросла на могилах героїв, котрі склали голови у боротьбі з приплентачами із заходу чи сходу, що впродовж століть сунули на українську землю, - зауважив очільник Тернопільської обласної ради. -  На жаль, сьогодні , – сімдесят літ по тих страшних, та разом з тим героїчних подіях антиукраїнська влада за диригуванням своїх північних хазяїв ретельно прагне формувати у молодого покоління фальшиву історичну пам’ять, втілює сукупність пропагандистських міфів про «совецький» режим, забуваючи при цьому про мільйони замордованих ним українців, паплюжачи саму пам’ять про них, возвеличуючи їх катів. На цьому пам’ятнику викарбовано імена жертв комуністичного тоталітаризму. Вони не дозволять нині живущим забути про злодіяння того злочинного ладу. І те, що ми сьогодні тут, згадуємо наших героїв, вкотре доводить: Україна – незнищенна. І наш обов’язок перед звитяжцями нашої нації здобути остаточну Українську Перемогу" - додав Олексій Кайда.

Про те, як відшуковувались документи – свідчення подій кривавого червня 1941 року розповідали заліщицький краєзнавець Антон Могилюк, голова Тернопільського обласного відділення історико-просвітницького Товариства «Меморіал» імені Василя Стуса Богдан Хаварівський та інші громадські діячі Тернопільщини.

«Меморіал створений за кошти, надані бюджетами обласної ради та районів, мешканці яких були закатовані в Умані( Монастириського, Чортківського, Борщівського, Теребовлянського, Бучацького та ін.), - говорить голова координаційної ради з організації заходів з метою увіковічення пам’яті 954 колишніх в’язнів Чортківської тюрми, які  в липні 1941 року були розстріляні органами НКВС в місті Умані Черкаської області, заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський. - З ініціативи координаційної ради було прийнято рішення про спорудження меморіалу. Членами ради пророблена велика робота і ми горді з того, що сьогодні, 30 липня, попри усі труднощі та перешкоди  меморіал вдалось відкрити. Вважаю цю подію знаковою як для Тернопільщини, так і для всієї України, адже українцям, безневинно страченим, має бути віддана належна шана. Це потрібно не лише загиблим, це перш за все потрібно живим».

Разом із тернополянами скорботу розділили представники владних органів та громадськості Умані та Черкащини. Учасники поминальних заходів поклали вінки та квіти до підніжжя меморіалу та запалили свічки за душі загиблих.

Нині розглядається можливість продовження діяльності координаційної ради з метою дослідження злочинів комуністичного режиму в усій області та створення обласного мартирологу. Таку пропозицію вніс заліщицький краєзнавець Антон Могилюк. На переконання дослідника, українці не мають права допустити, щоб залишалася хоча би одна безіменна жертва тоталітарних режимів, хоча би один безіменний борець за незалежну Україну. « Ми провели велику роботу, але це лише початок, - вважає Антон Могилюк».

 

Реорганізувати Галицький інститут в коледж вирішили депутати на позачерговій сесії міської ради у п’ятницю, 29 липня. Таким чином вирішили долю майже двох тисяч дітей, які навчаються тут.

У протилежному випадку Галицький інститут могли просто закрити. Приєднати його до іншого навчального закладу неможливо, адже засновником є Тернопільська міська рада. Міністерство освіти і науки України дало останній термін – 16 серпня, аби Галицький інститут реорганізували в коледж. Після затвердження відповідного рішення на сесії студенти, які навчаються тут, гарантовано зможуть закінчити заклад і отримати дипломи бакалавра.

«Від реорганізації інституту в коледж діти нічого не втрачають. Вони отримають дипломи бакалавра того ж зразка, який отримували випускники Галицького інституту. Проте, ми постараємося перевести їх в інші навчальні заклади, щоб після бакалаврату вони мали змогу продовжувати навчання і здобути повну вищу освіту», - наголосив на сесії міський голова Сергій Надал.

Днями співробітники управління боротьби з організованою злочинністю у Тернопільській області затримали на гарячому хабарника-освітянина. Заступник голови приймальної комісії інституту, що в одному із районних центрів, вимагав дві тисячі доларів хабара ужителя Львівської області.
Як повідомив виконуючий обов’язки начальника УБОЗу в Тернопільській області Володимир Мамай, до вузу, який займається підготовкою спеціалістів підприємництва та бізнесу, намірялася вступити на навчання донька одного із жителів сусідньої області. За 2000 доларів освітянин пообіцяв допомогу у влаштуванні абітурієнтки на державну форму навчання. Викладач запевнив, що надалі підтримуватиме студентку, допомагатиме їй успішно закінчити інститут. Після того, як заступник голови приймальної комісії взяв у львів’янина купюри, на яких красувалися американські президенти, в перебіг подій втрутилися міліціонери. Оперативники затримали викладача та вилучили отримані ним «зелені».
Слідчі районної прокуратури порушили за фактом одержання хабара службовою особою кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 (частина 3) Кримінального кодексу України. Працівники обласного УБОЗу встановлюють інші факти отримання хабарів освітянином. Триває розслідування. Підозрюваного у хабарництві поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

На засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії 25 липня прийняли рішення провести позачергові профілактичні огляди працівників підприємств, установ та організацій, які обслуговують населення, на можливість поширення інфекційних захворювань.

Позаплановий медогляд охопить персонал усіх закладів, які надають послуги з перевезення, зберігання та реалізації харчових продуктів. Також перевірять наявність особових медичних книжок працівників закладів оздоровлення та відпочинку. Таке рішення прийняли відповідно до доручення Кабінету Міністрів України від 15.07.11р. № 34839/1/- 11.

«Враховуючи ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції в Україні, а також збільшення захворюваності на ГКІ серед населення міста, на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії вирішили провести позапланові огляди персоналу, який обслуговує населення. Це буде своєрідна профілактика поширення інфекційних захворювань серед населення, - зазначив голова НПК Леонід Бицюра.

Зокрема, профілактичні огляди проводитимуть галузеві спеціалісти (стоматолог, ЛОР, гінеколог тощо), а також мікробіологи санепідстанції.

Результати позачергових обстежень внесуть до особових медичних книжок і порівняють із результатами планових лабораторних обстежень. Це, на думку медиків, унеможливить поширення інфекцій працівниками, що обслуговують населення

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, відкриваючи засідання колегії, представив активу області першого заступника Миколу Головача.

«Ви досвідчений державний службовець, тому сьогодні я вітаю вас з призначенням на посаду першого заступника голови ТОДА, - сказав Валентин Хоптян. – Бажаю вам здоров’я та наснаги для роботи”.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.