Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Це добре. Але коли тернополянам буде «добре»?

Голова ОДА і мер Тернополя отримали ордени різного ступеня.

Ями на дорогах Тернополя з’явилися знову. Цього разу – після демонтажу так званих «лежачих поліцейських». На вулицях Руській, Клінічній та Крушельницької на місцях, де раніше знаходились елементи примусового зниження швидкості, автомобілі тепер їздять по розбитому асфальті.

Проте головний інженер відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Ярослав Копча впевнений, що ці ями незручностей автомобілістам не створюють.

Ярослав Копча: «Це ще поки не так страшно. Я сподіваюся, що напевно десь до тижня часу вже розпочнуться роботи з облаштування нових елементів примусового зниження швидкості».

Дорожні служби обіцяють встановити нові «лежачі поліцейські» до вересня, але як до цього часу повинні оминати ями водії – не пояснюють.

Ярослав Копча: «На даний час проведено демонтаж старих елементів. Буде проведено фрезерування і покриття під елементами для влаштування нового асфальтобетонного покриття і влаштування нових елементів примусового зниження швидкості».

«Лежачих поліцейських» у Тернополі встановили ще у 2007 році. За 4 роки на елементах обмеження швидкості з’явились тріщини, а подекуди бракувало цілих шматків конструкції. У міській раді кажуть, що наразі для них головний пріоритет – ремонт доріг та прибудинкових територій, а за «лежачих поліцейських» обіцяють взятися згодом.

ІНТБ

Як відомо, мер Тернополя небайдужий до футболу. А тернопільська мерія опікується своїм однойменним футболним клубом. І 22 липня міський голова Сергій Надал вручив гравцям команди ФК «Тернопіль» подяки міського голови та сертифікати на отримання грошової винагороди у розмірі 850 гривень. Команда ФК «Тернопіль» стала переможцем Суперкубку Тернопільської області з футболу сезону 2011 року. Подяками міського голови футболісти були нагороджені за сумлінну працю та особисті успіхи у спорті, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті Тернополі.

Звертаючись до присутніх Сергій Віталійович, зокрема, зазначив:

«Вітаю команду ФК «Тернопіль» з здобуттям чергової перемоги. Натхнення Вам, спортивної витримки, наполегливості для здобуття майбутніх нагород.

Тернопільська міська рада і надалі буде підтримувати та сприяти розвитку нашої команди. Саме ФК «Тернопіль» ми маємо намір підготувати до участі наступного року в іграх другої ліги, з перспективою перемоги та виходу в першу лігу».

 

Прокурор Тернопільського району Василь Свергун порушив кримінальну справу стосовно приватного підприємця за фактом грубого порушення законодавства про працю.

Дослідчою перевіркою встановлено, що власниця перукарні (зареєстрованої в селі В. Глибочок Тернопільського району) допустила до роботи 8 працівників, які мають на утриманні дітей віком до 14 років, без укладення з ними трудових договорів та подальшої їх реєстрації у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.
Крім цього, як з’ясували правоохоронці, четверо перукарів отримували заробітну плату «у конвертах», а решти працівникам підприємець зарплату не нараховувала та не виплачувала.
Кримінальну справу порушено за ч.2 ст.172 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5-ти років, або виправними роботами на строк до 2-ох років, або арештом на строк до 6-ти місяців.
Прес-служба прокуратури області

Тернопільський адміністративний суд частково задовольнив позов виконкому Тернопільської міської ради і заборонив міському комітету Комуністичної партії України розташовувати агітаційну палатку (намет) на Театральному майдані міста.

В іншій частині позову, що стосувалася заборони проводити представництвом компартії масові зібрання та розміщувати агітаційні палатки в інших місцях Тернополя відмовили.

Тернопільські судові міліціонери вправні спортсмени.

Двоє тернополян, один з котрих неповнолітній, виявилися причетними до крадіжки гаманця. Зловмисники, аби заволодіти чужим майном, навіть розіграли спектакль.

Зі слів потерпілої, вона відпочивала у дворі будинку. Сумочку, в якій був не тільки гаманець з грошима, а й особисті документи, залишила на турніку. Через деякий час до спортивного інвентаря підійшло двоє юнаків. Одному начебто стало погано, а інший довго вовтузився навколо. Згодом потерпіла зрозуміла, що насправді "артисти" зовсім не хворіли, а, прикриваючи один одного, нишпорили у її сумочці.
До правоохоронців тернополянка звернулася, зазначивши, що невідомі викрали її гаманець, в якому було двісті гривень, студентський квиток та банківська картка. Розповіла і про двох підозрілих, що крутилися біля турніка, на якому висіла її сумочка.
Оперативники розшукали підозрюваних. Ними виявилися двоє тернополян. Юнаки вже раніше були судимі за вчинення крадіжок. 

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 20 червня 2011 р. № 690 «Про установлення доплати до підвищення пенсії членам сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) осіб, зазначених у пункті 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»» згідно якої з 1 липня 2011 р. підвищення, яке встановлюється до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання, відповідно до частини четвертої статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» буде виплачуватися в розмірі 36 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Право на цю доплату мають члени сімей загиблих (тих, що пропали безвісти) військовослужбовців, партизан, підпільників, учасників бойових дій на території інших держав та прирівняних до них осіб.

Встановлення доплати до підвищення згідно вищевказаної постанови здійснюється органами Пенсійного фонду України за матеріалами пенсійних справ.

Цінувати безтурботне життя 17-річна студентка одного з навчальних закладів міста Кременця не вміла. Пари прогулювала, іспити провалювала, словом, ні на хвилю не замислювалася про своє майбутнє. Бо інакше б не відважилася на протиправне, розуміючи, які сумні перспективи чекають за вчинення крадіжок.

- До нас за допомогою стали звертатися працівники одного з торгових закладів райцентру, – розповів оперуповноважений сектору карного розшуку кременецької міліції Олег Дячук. – Заяви потерпілих були одного змісту: невідома особа з їх робочого місця викрадала жіночі сумочки. Втрачали потерпілі хто гроші, хто ювелірні прикраси. Суми збитків були значними. Оперативники почали встановлювати особу крадія і вже згодом вийшли на слід 17-річної студентки.
Жертвою останньої злодійської вилазки зловмисниці стала викладач інституту, де й навчається підозрювана. Жінка того дня зайшла у секцію молодіжного одягу до своєї знайомої. Остання попросила гостю подивитися за товаром, а сама на декілька хвилин вибігла у справах. 
Зі слів потерпілої, до відділу зайшла юна дівчина і стала оглядати плаття на манекенах. Начебто одне їй сподобалося, але саме те, що висіло найвище. Його й попросила зняти. Викладач, звичайно, поспішила виконати забаганку клієнтки, за справою не бачачи, як та виймає з її сумочки, залишеної на стільці, гаманець. Примірка тривала недовго – декілька секунд. Як встановлять згодом правоохоронці, зловмисниця не мала наміру довго залишатися у крамниці, аби потерпіла вчасно не помітила пропажі. Тож, зайшовши і одразу вийшовши з примірочної, студентка сказала, що товар їй не підходить і пішла геть. Через декілька хвилин викладач побачила розкриту сумочку, але гаманця у ній вже не було. 
Оперативники, зібравши свідчення потерпілих, зійшлися на одному – до злочинів причетна молода особа жіночої статі. За описом і прикметами стали розшукувати таємну відвідувачку торгового закладу. Була інформація й про те, що дівчина часто буває у крамниці, проте нічого не купує. Це й допомогло правоохоронцям обрати тактику оперативно-розшукових заходів.
Вже за декілька днів після вчинення останньої крадіжки зловмисницю затримали. На квартирі, де мешкала студентка, міліціонери знайшли усі викрадені сумочки та гаманці, що стало незаперечним доказом її провини. От тільки грошей знайти не вдалося – зловмисниця витратила їх на власні потреби. Краденою ювелірною прикрасою – браслетом крадійка розрахувалася за послуги таксі. Щоправда, міліціонери розшукали водія, котрий взяв таку плату, і вилучили золотий виріб. 
Наразі проти зловмисниці порушили кримінальну справу за частиною другою статті 185 ККУ, кажуть в ЦГЗ УМВС в тернопільській області.Батьки підозрюваної досі не можуть повірити, що донька замість фаху педагога обрала злодійське ремесло.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.