Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На засіданні комісії із запобігання надзвичайних ситуацій обговорили заходи протипожежної безпеки у Тернополі.

За шість місяців цього року виникло 120 пожеж, що на 25 більше, ніж минулого року. 80% з них – у житловому секторі.

Основною причиною нещасть є куріння в ліжку. Також пожежі спричинюють необережне поводження з вогнем та електроприладами.

Рішенням комісії встановили категоричну заборону на куріння в громадських місцях, зокрема лікувальних та освітніх закладах. З керівництвом цих закладів проведуть роз’яснювальну роботу, перевірять наявність протипожежних щитів та правил евакуації.

Міська влада просить людей бути обережними при поводженні з вогнем. У період спалювання листя робити це в межах міста заборонять як підприємствам, так і людям.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з благодійниками, які допомагають Тернополю. Зокрема, у Тернопіль завітав Державний скарбник штату Південна Кароліна (США) Куртіс Лофтіс. Також на зустрічі були присутні керівник фонду «Салюда Тернопіль» Ігор Вовк та керівник фонду «З любов’ю та милосердям» Володимир Шинке.

Сергій Надал подякував присутнім за допомогу місту та кожному потребуючому зокрема.

«На жаль, не всі заможні та самодостатні люди в Україні доросли до усвідомлення того, що потрібно допомагати потребуючим. Пане Куртіс, шановні керівники благодійних фондів, я ще раз дякую Вам, що у час світової фінансової кризи, та в першу чергу кризи доброти у людей, Ви займаєтесь цією благородною справою», - зазначив Сергій Надал.

Міський голова пообіцяв максимально сприяти кожному інвестору, який прийде у Тернопіль зі своїми грошима, технологіями, інвестиціями. Також очільник міста запросив гостей на святкування Дня міста, аби вони мали можливість особисто переконатися, який красивий і багатий на ресурси Тернопіль.

Іноземний гість пан Куртіс запропонував особисто інвестувати у деякі проекти, що стосуються підготовки Тернополя до фінальної частини ЄВРО 2012, та, у разі успіху, почати перемовини щодо спорудження у Тернополі готелю класу 4-х зірок.

«Ви маєте чудове озеро, гарну архітектуру та прекрасну екологію. Тернопіль може і повинен стати туристичним центром, але, на жаль, тут і досі немає готелю рівня 4-х зірок, - зазначив пан Куртіс. – Я донесу інформацію про Тернопіль і можливості, які є тут, своїм партнерам. Надіюсь, вони приєднаються до мене і стануть інвесторами в цьому регіоні».

Довідкова інформація:

Куртіс Лофтіс – казначей штату Південна Кароліна, меценат фонду “Салюда Тернопіль”, екс-помічник губернатора штату Каліфорнія – Арнольда Шварценеггера.

Ігор Вовк – керівник фонду “Салюда Тернопіль” (в Тернополі працюють 10 років, допомагають продовольчими пакетами 170 потребуючим тернополянам).

Володимир Шинке – керівник фонду “З любов’ю та милосердям” (надають щомісяця 270 тернополянам продуктові пайки).

 

Лави української армії вчергове, у цьому році, поповнилися контрактниками-тернополянами. 18 липня 30 наших краян, які виявили бажання служити на контрактній основі прибули до навчальних центрів Збройних Сил України, що розташовані на Полтавщині, Харківщині, Хмельниччині та Чернігівщині, де готуватимуться за програмами навчально-бойової підготовки.
– Після тримісячного навчання, опанування знаннь і навичок в обсязі майбутньої військової спеціальності та успішного складання іспитів, контрактники направлятимуться у військові частини, де вони виявили бажання проходити військову службу, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника 162 Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом майор Ігор Суліма, підлеглі якого займаються професійним відбором кандидатів на військову службу за контрактом на Тернопіллі. – Переважна більшість із них проходитимуть подальшу службу у військових частинах нашого краю, поблизу власних домівок.
Перед відправкою до навчальних підрозділів потенційні контрактники пройшли медичний огляд, професійно-психологічний відбір, склали іспити з фізичної підготовки (біг на 100 і 3000 метрів, підтягування на перекладині), зібрали необхідні документи та внесли інші данні до своїх особових справ кандидатів на військову службу за контрактом.
Варто зазначити, що з початку 2011 року це вже третя відправка наших земляків до навчальних центрів української армії. За цей період контракт на проходження військової служби у Збройних Сил України уклали 115 мешканці Тернопільської області.
Василь Лабай
 

Втратити золоті прикраси, вартість яких сягає понад сорок тисяч гривень – пережиття чимале. Проте подружжя з Тернополя вирішило, як мовиться, не виносити сміття з хати і між собою сварилися, звинувачуючи одне одного у безпечності. Припустити, що хтось проник до їхнього помешкання і викрав ювелірні вироби, потерпілі й гадки не мали. Адже жодних ознак перебування злодіїв у їхній оселі виявлено не було. Але це тільки на перший погляд. Можливо, якби тернополяни вчасно звернулися до правоохоронців, то втрати були б набагато менші. Бо частину краденого злодії продали, а найцінніше – вироби з білого золота з діамантами викинули, гадаючи, що це біжутерія. Як розповів начальник Тернопільського міського відділу міліції Андрій Матрифайло, у ході проведення оперативно-розшукових заходів, вони затримали двох підозрілих осіб. Один – двадцятирічний житель Романового Села Збаразького району, інший – 16-річний тернополянин. Молоді люди зізналися, що на початку цього року вони скоїли крадіжку ювелірних прикрас в одній з квартир обласного центру. Підозрювані розповіли, що збагатилися на солідну суму, адже тільки сережок було понад п'ятнадцять пар, не кажучи про інші прикраси. Також зі свідчень дуету стало зрозуміло, що не все накрадене вони збули. Але відповідь на запитання, куди ж поділи, ще більше приголомшила і оперативників, і потерпілих. Виявляється, найдорожче з колекції зловмисники просто викинули в сміття, будучи впевненими, що це біжутерія, адже вироби були з білого золота, прикрашені діамантами.

Стало відомо як зловмисники проникли до помешкання тернополян. Затримані розповіли, що стали свідками, як син потерпілих загубив ключі від вхідних дверей квартири. Знаючи, де саме мешкає парубок, і що батьки його не бідні, крадії швидко зметикували зробити дублікати, а загублене підкинути. Власники зраділи, що ключі знайшлися і змінювати замки не стали. А це злодійському дуету було на руку.
Припильнувавши, коли господарів не буде вдома, зловмисники акуратно проникли до квартири і, щоб не наслідити та не викликати підозр, вигребли усі золоті прикраси. Часу, аби вирішити, що ж робити з краденим було більше, ніж достатньо. І якби не міліціонери, ніхто й досі б не довідався, що помешкання обікрали злодії.
Наразі підозрювані відпущені на підписку про невиїзд, адже кримінального минулого жоден з них немає, та й молодший з них – неповнолітній. Але кримінальна відповідальність обом гарантована.
Дії, вчинені дуетом, кваліфікують як крадіжку, поєднану з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілим. За подібне законодавець передбачив покарання у вигляді позбавленням волі на термін від трьох до шести років.

Всеукраїнський проект «Твій місцевий депутат», який стартував і на Тернопільщині, вимагає від народних обранців працювати відкрито.

Окрім обов’язкових зустрічей з виборцями, депутати повинні інформувати та звітувати про свою діяльність. Але, як повідомляють координатори проекту в нашому місті, обранці Тернопільської обласної ради цього не роблять.

Проте більшість місцевих депутатів зі звинуваченням не згідні. Голова облради Олексій Кайда зазначив, що відповіді на запити керівників проекту обласна рада надавала.

Олексій Кайда, голова облради: «На дані запити Тернопільською обласною радою надіслані відповіді. А також розіслані листи від 29 червня 2011 року №031230, уповноважені представниками депутатських фракцій щодо надання інформації у звітуванні депутата. Копії додаються на 4-х аркушах».

Депутати від «Партії регіонів» оприлюднили відповідь заступника голови облради, де сказано, що представники фракцій не уповноважені надавати таку інформацію. «Регіонали» наголошують, що саме рада повинна координувати звітність народних обранців.

Павло Федик, депутат облради: «Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями. Рада повинна це зробити. 2 роки зверталися».

Чи завершиться конфлікт між прибічниками проекту і депутатами області звітами останніх, стане відомо вже у вересні-жовтні цього року. Саме на той час тернопільські представники «Партії регіонів» та координатори проекту «Твій місцевий депутат» запланували оприлюднити результати роботи обранців.

ІНТБ

Тернополяни найчастіше нарікають на невиконання ЖЕКами та перевізниками своїх зобов’язань. Незадоволені люди в основному тим, що ЖЕКи беруть гроші за послуги, яких не надають, а в громадському транспорті водії обмежують їхні права, особливо це стосується права пільговиків на безоплатний проїзд.

Міська влада суттєво збільшила кількість соціальних автобусів у Тернополі. Тепер пільговиків усіх категорій без обмеження у їхній кількості перевозить 21 автобус. У попередні роки їх було всього п’ять. Розширивши мережу соціальних автобусів у місті, влада зацікавлена і в тому, щоб вони працювали добросовісно. Сьогодні на кожній зупинці в місті є графік руху соціальних автобусів. Це створює додаткові зручності пасажирам. Під час укладання нових договорів з перевізниками міський голова особисто наголосив на тому, що послуги вони мають надавати вчасно та якісно. Це ж стосується і роботи ЖЕКів, на які неодноразово нарікають тернополяни. Сергій Надал переконаний, що ЖЕКи повинні працювати в умовах ринкової конкуренції, що буде для них стимулом працювати ефективно.

Зараз на ринку обслуговування житлового фонду Тернополя працює 19 підприємств балансоутримувачів будинків, з них 3 комунальні, 1 кооперативне, інші приватні.  Контроль за їхньою діяльністю здійснюють  управління ЖКГ, 264 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків  та громадські інспектори.

«Я особисто прошу тернополян звертатися у міську раду, якщо вони бачать випадки недобросовісного виконання водіями своїх зобов’язань, хамство чи порушення прав пільговиків. Те ж стосується і надання житлово-комунальних послуг. ЖЕКи радянського зразка – це установи, які фактично беруть гроші за своє існування. А ринок передбачає конкуренцію - об’єктивну і справедливу. Наразі житловий фонд Тернополя обслуговують приватні підприємства. Якщо хтось з них не впорається з визначеною роботою, оголошуватимемо конкурс і визначатимемо нового виконавця. Люди платять гроші за певні послуги і мають право отримувати їх і бути задоволеними їхньою якістю», - наголосив Сергій Надал.

За діяльністю ЖЕКів та роботою громадського транспорту слідкують громадські інспектори, функції яких чітко прописані у Положеннях про їхню діяльність.

Контроль за роботою транспорту у місті здійснюють сім громадських інспекторів, які працюють на громадських засадах. Співпрацюючи з муніципальною поліцією і управлінням транспорту, вони стежать за дотриманням графіку виїзду транспорту, етикою водіїв, виконанням правил перевезення пільговиків, зазначених у договорі, тощо.

Окремо працюють інспектори, які контролюють роботу ЖЕКів, їх у місті є шість. Працюють вони на громадських засадах.

Якщо ви бажаєте стати громадським інспектором у сфері ЖКГ, звертайтеся за телефоном 52-69-43, у сфері транспорту - 52-58-55.

З метою виявлення фактів незаконного обігу наркотиків дільничні інспектори Тернополя в рамках операції «Мак-2011» організували спеціальні рейди та перевірки. Міліціонери побували у молодіжних клубах та інших розважальних закладах обласного центру. Відслідковували місця, де, за оперативними даними, наркодилери могли реалізовувати дурман. Серед затриманих - розповсюджувачі наркотиків та особи, які переховували заборонені речовини.
О пів на одинадцяту вечора поблизу одного із розважальних закладів увагу міліціонерів привернув 29-річний житель Ланівецького району. З‘ясувалося, чоловік віднедавна переїхав до обласного центру. В минулому притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні оборудки з наркотичними речовинами. Молодий чоловік, впізнавши одного із дільничних, став тікати. На ходу вийняв з кишені флакон та викинув його. По землі розсипалися таблетки…
Міліціонери наздогнали втікача. Змушені були застосувати заходи фізичного впливу, адже підозрюваний під час затримання чинив опір. На порушника склали протокол, за рішенням суду його притягнули до адміністративної відповідальності. Таблетки міліціонери направили на експертизу. Під час проведення слідчих дій молодий чоловік зізнався, що це синтетичні наркотики. Міліціонери перевіряють, як вони потрапили на Тернопілля.
За вчинення дрібного хуліганства було затримано і 36-річного житель обласного центру. У нього під час огляду виявили 32 ампули з наркотичною рідиною. Сумнівно, що чоловік таку кількість дурману переховував, як стверджує, для власного споживання.
 Ще один зафіксований факт поширення наркотиків. Дільничні затримали тернополянина, якого раніше притягували до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотиками. Незважаючи на те, що чоловік перебуває під адміністративним наглядом, наркотиками зловживати не перестає. У нього правоохоронці виявили медичний шприц, наповнений наркотичною речовиною. Вилучене направили на експертизу. За попередніми даними, це опій. На щастя, доза дурману не потрапила за призначенням.

14 липня у Тернополі відбувся випуск військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, які відповідно до програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців пройшли навчання у Центрі перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету.
Протягом трьох місяців 29 військовослужбовці артилерійського з’єднання пройшли 500-годинну програму перепідготовки й отримали свідоцтва з підвищення кваліфікації державного та міжнародного зразка.
Як повідомив директор Центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко, військовослужбовців навчали цивільним спеціальностям.
– На безкоштовній основі військовослужбовці вивчали менеджмент організацій та адміністрування. Перевага при зарахуванні на курси надавалася військовим, які звільнилися або планують звільнитися з військової служби. Таким чином, ми готуємо військових до цивільного життя, – зазначив Михайло Войнаренко.
Методики, за якими навчаються слухачі курсів, відповідають вимогам Болонської системи та стандартам вищої школи. Курс професійної перепідготовки побудований у відповідності до освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» за визначеним переліком спеціальностей і спеціалізацій та затверджений Міносвіти.
Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців передбачає також допомогу їм у працевлаштуванні, яка здійснюється шляхом створення бази даних вакансій.

Василь Лабай, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
 

На автошляху поблизу села Посухів Бережанського району 13 липня сталася дорожня трагедія. Водій мотоцикла марки «Ява-350» на узбіччі дороги наїхав на пішохода, причинивши йому смертельну травму. Як з’ясувалося, загинув 26-річний працівник Бережанського райвідділу міліції. Старший сержант Руслан Шинклярський, помічник оперативного чергового райвідділу, цього дня перебував поза службою.
На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група обласного управління внутрішніх справ. Травмованого водія доставили у реанімаційне відділення Бережанської районної лікарні. Мотоцикл поміщено на арештмайданчик. Триває розслідування.

Трагедія забрала з лав правоохоронців одного з кращих співробітників. Керівництво УМВС України в Тернопільській області, колектив обласної міліції сумує з приводу трагічної смерті молодої людини, висловлює співчуття рідним та близьким покійного.

Ще не закінчилося судове слідство відносно 23-річного тернополянина по обвинуваченню його у двох спробах та заволодінню чужими транспортними засобами, як молодий чоловік знову вдався до угонів легківок.
Днями близько першої години ночі інспектори дорожньо-патрульної служби міського відділу ДАІ Володимир Швець та Андрій Лучкевич несли чергування на одній із вулиць. Увагу автоінспекторів привернув автомобіль марки ВАЗ-2106. Міліціонери згадали, що саме цієї моделі машина та з цими номерними знаками нещодавно була оголошена в розшук. Обігнавши «Жигулі», правоохоронці змусили того, хто був за кермом викраденої автівки, зупинитися.
Затриманий виявився уже знайомим оперативникам. Декілька місяців тому його вже затримували за вчинення замаху та незаконне заволодіння транспортними засобами. Розслідувану кримінальну справу уже скерували до суду і підозрюваний чекав на вирок, будучи на підписці про невиїзд. Очевидно, пристрасть до чужих автівок була сильнішою за страх перед відповідальністю. І зловмисник вдруге вдався до крадіжки.
Ось що розповів сам затриманий. Разом з товаришами він розважався в нічному закладі. Дискотека закінчилася далеко за опівніч, а грошей на таксі не було. Тож, маючи навики без ключів відчиняти чужі машини, подався шукати підходящий транспортний засіб. В одному з дворів помітив «Жигулі». Довго вовтузитися біля незахищеної сигналізацією автівки не довелося. Уже за декілька хвилин, вмостившись в салон на сидіння водія, зловмисник їхав чужою машиною додому.

Крадене авто залишив на сусідній вулиці, а сам спокійно пішов спати. Через декілька днів цікавість таки привела до місця, де заховав чужу автівку. Дивно, але вона й досі там знаходилася. Тож чому б не скористатися.

Проти затриманого порушили нову кримінальну справу. Підписка про невиїзд тепер наймовірніше зміниться арештом.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.