Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Станом на 12 липня господарства області обмолотили озимий ячмінь на площі 4957 гектарів, що становить 45% від посівних площ, відведених під цю культуру. Намолот становить 18300 тонн при середній врожайності 36,9 центнерів з гектару. Озимий ріпак зібрано на площі 1126 га (2,2%). Намолот становить 2057 тонн. Врожайність – 18,3 ц/га.

Прокуратура м. Тернополя пред’явила позов в інтересах держави в особі Міністерства охорони здоров’я України, навчального закладу «Тернопільський державний медичний університет ім. І. Горбачевського» до Тернопільської міської ради

У позові йдеться про визнання права власності на об’єкти нерухомості, загальною балансової вартістю 17 млн. 117 тис. 453 грн.

Рішенням господарського суду Тернопільської області позов задоволено. За медичним університетом визнано право власності на навчальні корпуси та гуртожитки.
Рішення суду вступило в законну силу.
Тетяна Коруна, старший прокурор відділу прокуратури області

У зв’язку з пожежею, що сталася 10 липня в терцентрі надання соціального обслуговування в Рівненській області і призвела до загибелі людей, Президент України доручив керівникам регіонів посилити контроль за безумовним додержанням правил пожежної безпеки на об'єктах соцобслуговування населення.

На виконання доручення Глави держави в області створено обласну та районні комісії, які проведуть обстеження таких установ,

Про це розповів в інтерв’ю телекомпанії «TV-4» заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Юрій Желіховський.

«У понеділок ми одержали доручення голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна щодо запобігання виникненню таких випадків. Розіслані телеграми по райдержадміністраціях, оперативно створюємо комісії з метою перевірки усіх геріатричних будинків, всіх будинків-інтернатів в Тернопільській області. Все це буде зроблено і попередні підсумки ми підіб'ємо вже в середу на оперативній нараді», - повідомив Ю.Желіховський

Близько третьої години ночі у Тернополі на вулиці Винниченка увагу працівників дорожньо-патрульної служби привернув автомобіль «ВАЗ-2104». Водій спочатку увімкнув лівий поворот. Побачивши міліцейський наряд, несподівано звернув вправо та став тікати. Далеко від’їхати втікачеві не вдалося – через декілька сотень метрів міліціонери заблокували легківку в одному із дворів. 

Юнак із Бережан, який перебував за кермом, спробував залишити місце події, на ходу вискочивши із автомобіля. 18-річного зловмисника міліціонери затримали. На допомогу співробітникам ДАІ виїхала слідчо-оперативна група міського відділу.

Розбитий замок запалювання «Жигулів», маски з прорізами для очей, гумові рукавички, ніж-відмичка – все це вказувало на причетність затриманого до злочину. Правоохоронці доставили зловмисника до міського відділу міліції.
Власника автомобіля з масиву Дружба міліціонери порадували знайденим автомобілем. А проти затриманого юнака порушена кримінальна справа за статтею 289 (частина 2) Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом. За подібне діяння законодавством передбачене покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі. Проводиться перевірка на причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал висловив подяку французькому місту Харцвіллер, зокрема, міському голові Марселю Струбелю за надану гуманітарну допомогу інвалідам та лікарняним закладам Тернополя.

За особистої підтримки Сергія Надала, Тернопільського обласного відділення міжнародного центру впровадження програм «ЮНЕСКО» з Франції було привезено 48 багатофункціональних лікарняних ліжок, 62 інвалідні коляски, 34 гігієнічні крісла та 44 ходуни. Це обладнання отримали 28 лікувальних закладів міста та області. Крім того, 725 інвалідів Тернопільської області отримали милиці, палиці та візки.

«Допомога потребуючим – завдання кожного свідомого українця. Завдяки тісній співпраці нам вдається забезпечувати інвалідів та медичні заклади Тернопільської області колясками, ліжками та сучасним медичним обладнанням. Дякую усім,  хто допомагаєте нам розвивати медицину в Тернополі без використання бюджетних коштів. Ми робимо добру справу, це нам вдається, в першу чергу, тому, що ми єдині і організовані у праці заради інших», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Гуманітарна допомога від західних партнерів систематично надходить у лікарні Тернополя. Вони отримують саме ті речі, які їм дійсно потрібні. Розпорядження про збір інформації щодо потреб лікарень Тернополя видав міський голова Сергій Надал. Таким чином керівництво медичних закладів Тернополя подає у міську раду списки всього необхідного, а міська рада домовляється з іноземцями про надання відповідної благодійної допомоги.

«Щоб оновити медичні заклади у нашому місті, потрібне максимальне залучення інвестицій та спонсорських коштів. Тому керівництво міста здійснює візити в інші країни, а також приймає іноземні делегації у Тернополі. Єдина вимога закордонних благодійників – безоплатна передача речей потребуючим. Громадська організація «Українці допомагають українцям», яку я очолюю забезпечує транспортування гуманітарної допомоги у Тернопіль», - додав Сергій Надал

У неділю, 10 липня 2011 рокуу приміщенні літнього намету біля кінотеатру ”Перемога” відбудеться Ш-ій турнір міста Тернополя з інтелектуальної гри нарди.

Організатори: управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Тернопільської міської ради.

Початок змагань о 14.00год.

Запрошуються усі бажаючі, любителі.

За результатами нещодавно проведеного анонімного опитування, участь у якому взяло 800 студентів із 4 вишів обласного центру, більша половина з них планує «відкосити» від строкової служби.

Уляна Онисько, керівник соцопитування: «Плани служити в армії серед студентів з 1 по 4 курс плавно зростають, а на 5 курсі різко зменшуються, оскільки вони в недалекому майбутньому вже випускники і знають, чи буде їхнє майбутнє пов’язане з армією, чи ні».

Основні фактори, через які молодь не бажає служити, – це непрестижність та неефективність сучасного війська. Студенти впевнені, що в армії досі є дідівщина, а побутові умови та харчування загрожують їхньому здоров’ю та життю. Бажання йти на строкову службу є лише в тих, хто безпосередньо збирається пов’язати свою професійну діяльність з військовою справою.

Велика різниця, кажуть організатори соцопитування, між вихідцями з різних типів населених пунктів.

Уляна Онисько, керівник соцопитування: «Була відмічена така динаміка, що студенти, які проживають у селі або селищі міського типу, більше планують служити в армії. Ми це покладаємо на те, що там закладені такі стереотипи, що хлопець мусить служити в армії, і це його обов’язок перед Батьківщиною».

Найбільше вразили, кажуть соціологи, результати відповідей на питання про суму, за яку можна відкупитися від служби. Вона коливається від 5 до 7 тисяч гривень.

ІНТБ

Причина аварії наразі невідома.

Військові музиканти 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Тернополі у місці постійної дислокації почали готуватися до урочистостей з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Ювілейну дату народження держави військовий оркестр Тернопільської окремої артилерійської бригади зустріне у Львові, де на 24 серпня заплановано проведення параду військ.

За словами ТВО начальника оркестру – військового диригента 11-ї артбригади прапорщика Данила Хамара з нагоди Незалежності України військові музиканти артилерійського з’єднання підготували півторагодинну концертну програму та плац-концерт. Репертуар різноманітний: від творів класичних композиторів до сучасних джазових обробок, а також на військову тематику.

«Згідно з програмою, ми виконуватимемо різні прийоми з музичними інструментами у поєднанні зі стройовими прийомами під час виконання кращих українських маршів. Звичайно ж, не обійдеться і без дефіле військових оркестрів, – повідомив прапорщик Данило Хамар».

У Тернополі військові музиканти готуватимуться до кінця липня, а 3 серпня вони прибудуть до Львова, де разом із іншими військовими оркестрами тренуватимуться до урочистого проходження однією з вулиць столиці Галичини, плац-концерту та концертно-театралізованого виступу зведеного військового оркестру.

Крім того, аби нагадати львівянам про наближення ювілейного дня народження України, військові музиканти Тернопільської артилерійської бригади запланували впродовж серпня щосуботи та неділі виступати зі своєю концертною програмою на одній із багатолюдних площ міста.

Варто зазначити, що брати участь в урочистих заходах з нагоди державних свят для військового оркестру артилерійського з’єднання не вперше. Військові музиканти з Тернополя декілька років поспіль під час відзначення річниць Незалежності України уже крокували головною вулицею столиці – Хрещатиком.

Василь Лабай, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Одному з найдревніших у світі мистецтва – Східна каліграфія – тепер можна навчитись і в Тернополі. Центр україно-японської дружби «Дарума» планує найближчим часом відкрити клуб японської каліграфії, каже засновник та керівник Центру Микола Більчук. На перше пробне заняття зібралося кілька десятків охочих навчитися правильно вимальовувати ієрогліфи.

Микола Більчук: «Це не так, як у нас, коли сидить школяр і у «Прописах» там пише літери, потім складає ці літери у слова і потім якісь складні лінійні конструкції можна з цих слів уже формувати. На Сході саме походження ієрогліфічного письма має сакральний, внутрішній, духовний виток».

Мистецтво Східної каліграфії з’явилося більш ніж три тисячі років тому в Китаї. Перші ієрогліфи виписували на кістках тварин, які потім кидали у вогнище, а їхнє потріскування вважали голосами богів. Сьогодні мистецтво Східної каліграфії – одне з найскладніших у світі, адже вимагає не лише досконалого технічного виконання, а й психологічної підготовки.

Микола Більчук: «На сьогоднішній момент мені особисто і, напевно, нам усім дуже не вистачає спокою, внутрішньої гармонії. Для нас це дуже важливо – щоби володіти якоюсь методикою, яка дозволяє досягнути внутрішньої гармонії, внутрішнього спокою, змогти виразити свій внутрішній світ якимось зовнішніми факторами».

Щоб намалювати ієрогліф, необхідно розуміти значення кожної риски. Адже від їхнього розташування на папері залежить значення знаку. Крім того, каліграфи мають спеціальні бамбукові пензлики, які називаються руде, тушениці. Також – рисовий папір ручного виготовлення та навіть кам’яний чи металевий тримач для паперу.

Усіх бажаючих навчитися мистецтва Східної каліграфії члени Центру «Дарума» запрошують приєднатися до їхнього клубу.

ІНТБ

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.