Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Після численних звернень громадян щодо невиконання Зеновієм Щепановським зобов’язань перед своїми дольовиками було створено робочу групу, співголовою якої став міський голова Сергій Надал. Сюди включили провідних спеціалістів у будівельній галузі, які під час виїзних нарад вивчатимуть обставини, збиратимуть матеріали та вноситимуть пропозиції для врегулювання порушених у зверненнях питань. У групі працюють юрист та керівник інспекції Архбудконтролю. До її складу включатимуть зацікавлених у добудові цих об’єктів осіб.

Виїзні наради робоча група здійснюватиме згідно затвердженого графіка. З ним можна ознайомитися на сайті міської ради тут.

«Ми працюємо відкрито. Люди можуть особисто переконатися, що над вирішенням їхніх проблем систематично працюють провідні спеціалісти», наголосив 26 червня під час наради зі спеціалістами, представниками будівельних компаній та дольовиками міський голова Тернополя Сергій Надал.

Люди кажуть, що постраждалі народилися в сорочках.

Днями компанія молодих людей розважалася в одній з квартир багатоповерхівок в обласному центрі. Кажуть, пили тільки пиво. Але, очевидно, і його було забагато, бо в якийсь момент один з компанії – 21-річний тернополянин вирішив продемонструвати товаришам свої снайперські здібності. Слава Богу, в руках молодика був тільки пневматичний пістолет.
«До чергової частини звернулися жителі одного з будинків і повідомили, що хтось стріляє по вікнах їхнього помешкання , – розповів начальник карного розшуку тернопільської міської міліції Анатолій Стельмащук. – На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Спочатку нам вдалося встановити місце, з якого були здійснені постріли, відтак, затримали особу підозрюваного».
Як з’ясували оперативники, хуліганив раніше судимий за вчинення дорожньо-транспортної пригоди житель обласного центру. Молодик прийшов в компанію з пневматичним пістолетом. Гулянка, як заведено, не обійшлася без алкоголю. А коли пивний хміль вдарив у голову, вирішив похизуватися перед знайомими своїм вмінням стріляти. Розуму вистачило, аби висунутися з вікна і цілитися по вікнах сусіднього будинку.
Від таких хуліганських витівок потерпіли дві родини. Люди не тільки були шоковані тим, що хтось лупить зі зброї по вікна їхнього помешкання, а зазнали матеріальних збитків, адже віконні склопакети недешеві.
Міліціонери затримали підозрюваного. Проти нього порушена кримінальна справа за статтею 296 (частина 4) – хуліганство, вчинене із застосуванням зброї. Покарання за такий вчинок – позбавлення волі на термін від трьох до семи років

На запрошення Олексія Кайди у Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю Марина Врода

11 липня 2011 року на запрошення голови Тернопільської облради Олексія Кайди у Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю – 29-річна українська кінорежисерка Марина Врода. Демонстрація стрічки «Крос», яка отримала Золоту пальмову гілку в категорії короткий метр на 64-му Каннському кінофестивалі, відбудеться у Тернопільській обласній філармонії.

Початок - о 18.00.

Кінострічка «Крос» - це п`ятнадцятихвилинна історія, побудована на спогадах автора про заняття з фізкультури. Її зйомки проходили у вересні минулого року і тривали менше тижня. Зайняті лише непрофесійні актори. Бюджет стрічки - 3,5 тисячі євро. Як зазначила сама режисер, половину суми вона надала з власної кишені.

До слова, Україна вдруге отримує нагороду у Каннах. Першим українцем, який здобув «Золоту пальмову гілку» був Ігор Стрембіцький. У 2005 році він отримав цю нагороду за короткометражку «Подорожні».

4 липня 2011 року у Київській Патріархії очільник найвищого представницького органу Тернопілля побував у Святійшого  Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Обговорюючи регіональні проблеми Тернопільщини, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату високо оцінив морально-духовний та патріотичний настрій галичан. Він зазначив, що, передусім, завдяки їхній свідомості відбувається утвердження української України.

Святійший Патріарх висловив подяку голові обласної ради за розуміння й підтримку УПЦ Київського Патріархату  у часі тиску на неї з боку окремих представників влади, у випадках силового захоплення парафій в деяких областях України. Олексій Кайда запевнив, що й надалі докладатиме зусиль, створюючи на теренах Тернопільської області рівноправні умови для діяльності усіх традиційних українських церков.

Патріарх Філарет благословив очільника обласної ради на працю заради духовного розвитку громади Тернопілля та подякував за співпрацю із єпархіями УПЦ КП, що діють в області.

Відбулася  зустріч голови ОДА Валентина Хоптяна з Генпрокурором України Віктором Пшонокою. Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян зустрівся із Генеральним Прокурором України Віктором Пшонкою, під час перебування керівника ГПУ на Тернопільщині. В ході бесіди було обговорено стан дотримання законності в нашій області, спільні дії органів влади та прокуратури щодо виплати громадянам заборгованої заробітної плати.

5 сходинок біля під’їзду та стільки ж на першому поверсі у багатоповерхівці на десятки років стали неприступною фортецею для тернополянки Ольги Гавриліної, коли через погіршення здоров’я жінка опинилася в інвалідному візку. Для здорової людини десяток сходинок – не проблема, каже вона. Коли ж рух обмежений, то для пересування на чотирьох колесах світ виявляється неадаптований.

Піти в магазин, у гості чи хоча би посидіти біля власного під’їзду – зробити це самотужки для таких людей практично нереально. Причина – брак пандусів. Їх у тернопільських будинках – одиниці. Щоб установили пандус біля під’їзду, Ользі Гавриліній довелося звертатися аж до верхівки обласної влади.

Ольга Гавриліна: «Це було засідання по соціальних питаннях інвалідів, тобто по організації візків, пандусів. І на тому засіданні була пані Ірина, а також Юрій Желіховський, які в дійсності посприяли – для мене зробити цей пандус».

13 тисяч 707 спинально хворих інвалідів у області. У минулому році їм видали 496 візків, проте цього року люди з вадами опорно-рухового апарату потребують їх ще 1330, каже директор Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська.

Ірина Базилевська: «Гарантую, що вони будуть закуплені, тому що на сьогоднішній день політика влади спрямована на те, щоб забезпечити всіх інвалідів візками. Тому що це дуже важлива частина в їхньому житті».

Близько тисячі спонсорських цеглин, металеву трубу і бажання треба для того, щоб установити такий пандус, як біля під’їзду Ольги Гавриліної. Будь-який ЖЕК сьогодні у змозі це зробити, каже заступник голови – керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Желіховський.

Юрій Желіховський: «Довелося змусити виконати ту роботу, яку повинні були зробити у свій час ті служби, які до цього покликані. Це як приклад того, що все можна робити просто – аби було бажання».

Одним пандусом проблему не вирішити, зізнається Юрій Желіховський, тому цей випадок має служити добрим прикладом для відповідних служб.

«Під лежачий камінь вода не тече». Ольга Гавриліна на власному прикладі довела, що тому, хто стукає, двері відчиняють завжди.

Ольга Гавриліна: «Звертатися до влади. І ви знаєте – вони прислухаються до нас. Звичайно, може вони не мають настільки багато часу, тому що зараз дуже нелегке сьогодення. Але повірте: вони прислухаються».

Пандус збудували, проте і зараз Ольга Гавриліна самотужки не може виїхати з дому. Адже 5 сходинок всередині під’їзду все ще потрібно якось подолати. Жінка не хоче, щоб через неї інші мешканці під’їзду відчували незручності, а тому просить установити знімний пандус, який вона використовуватиме при потребі, і він не заважатиме іншим.

Ольга Гавриліна каже, що у Фонді соціального захисту інвалідів їй пообіцяли допомогти. Зараз шукають спонсора, який би оплатив відповідні роботи. А поки, щоб дістатися збудованого пандусу, жінці знову треба просити про допомогу.

ІНТБ

У зв`язку з реконструкцією Тернопільського міського стадіону – проведення ремонтно-будівельних, монтажних робіт в рамках реалізації проекту підготовки спортивної інфраструктури м. Тернополя з проведення фінальної частини Євро-2012 з футболу в Україні, як тренувальної бази для розміщення команд-учасниць чемпіонату, з 01 липня 2011 року на міському стадіоні припиняється організація та проведення змагань Всеукраїнського рівня які, згідно регламентних вимог, потребують дотримання підвищених норм і заходів безпеки щодо учасників змагань та глядачів.

Тернопільська міськрада просить керівників спортивних організацій та фізкультурно-спортивних товариств при плануванні змагань місцевого рівня заздалегідь погоджувати терміни та умови їх проведення з управлінням у справах сім»ї, молодіжної політики, спорту і туризму міської ради та адміністрацією стадіону.

В управлінні освіти і науки облдержадміністрації створено оперативний штаб з питань вступної кампанії 2011 року у вищих та професійно-технічних навчальних закладах області.

Для невідкладного розв’язання проблемних питань вступної кампанії до вищих і професійно-технічних навчальних закладів з 1 липня 2011 року працюватиме консультативний телефон оперативного штабу – тел. 52-07-28.

Ремонт вулиці Шептицького вніс корективи в рух трьох тролейбусів – №5, 8 та 9. Від  29 червня і орієнтовно до 27 липня ц.р., буде змінено режим руху тролейбусів цих маршрутів. Про це повідомили в КП «Тернопільелектротранс».- Тимчасово тролейбус по маршрут №5 їздитиме зі «Східного масиву» на «Дружбу» через центр, минаючи ринок, натомість в зворотньому напрямку рухатиметься від вулиці Миру через ринок, залізничний вокзал, БАМ до кінцевої зупинки - вул. Л. Українки. Маршрут №8 минаючи ринок напрямлятиметься до «Газопроводу» через вулицю Острозького, яка досі була не задіяна тролейбусним сполученням. А маршрут №9 проходитиме повз ринок, прямуючи вулицею Острозького і далі по вулиці Гоголя на залізничний вокзал, - зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

 

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.