Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільська міська рада оголошує відкритий конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Вимоги до учасників конкурсу: громадянство України; вільне володіння державною мовою; повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста; стаж роботи в системі житлово-комунального господарства на керівних посадах не менше 3 років або на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років. Заяву слід подати у відділ кадрового забезпечення міської ради, на ім’я міського голови. Додаються такі документи: особова картка; автобіографія; копія документів про освіту; декларація про доходи за 2010 рік; копія паспорта; копія військового квитка. Термін подання документів протягом одного місяця з дня опублікування оголошення. Довідки за телефоном: 52-39-74.

Попри гарантовано нижчу вартість проїзду у соціальному транспорті, водії часто-густо не віддають здачі, скаржаться тернополяни.

Інколи, аби повернути кошти, людям доводиться подекілька разів нагадувати про це водієві.

- Соціальний транспорт відрізняє від маршрутного автобуса лише назва, - нарікає наша читачка Оксана Тимчак. - Поки не почнеш відстоювати свої гроші, то і в соціальному їдеш за дві гривні. Чи хтось взагалі перевіряє роботу такого транспорту?

Як запевняє начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський, контроль за роботою соціального транспорту в Тернополі проводять систематично.

- Міський голова дав доручення муніципальній поліції проводити щоденний систематичний контроль, - каже пан Мединський. - Відтак, водії згадуваного транспорту не залишаються поза увагою міськради. Якщо муніципальна поліція виявляє якісь порушення, то, відповідно, складає про це акти. Згодом їх відправлять міському голові, а він – в управління транспорту. Ми, у свою чергу, направляємо ці акти разом із супровідними листами перевізникам. А вони тоді повинні дати письмові пояснення.

Якщо поліція фіксує більше трьох порушень, то інформацію про це доводять до відома виконавчого комітету. Після цього міськрада може розірвати угоду, укладену з перевізником.

- Соціальний транспорт перевіряю і я, - продовжує пан Мединський. - Мене часто можна побачити на зупинках біля другої лікарні, у Центрі, на залізничному вокзалі та інших місцях. Спілкуюся з пасажирами, розпитую про те, чи були якісь порушення з боку водія. За нашими рекомендаціями перевізники уже або звільнили, або перевели на іншу посаду близько двадцяти водіїв.

Скаржитись на незодовільну роботу водіїв потрібно в управління транспорту за тел. 52-15-14. Жодне звернення - письмове чи усне - не залишається без уваги, запевняє начальник управління газету «20 хвилин».

 

Для новообраних депутатів міськради проводитимуть семінари.

Тернопільська міська рада вирішила проблему несанкціонованої торгівлі будівельними матеріалами у районі перехрестя вулиці Об’їзної та повороту на село В. Гаї. Стихійним торговцям було запропоноване законне місце на Підволочиському шосе, навпроти АЗС «Автотехсервіс».

Для ліквідації стихійного ринку за дорученням міського голови Сергія Надал була створена спеціальна комісія. У її складі працювали відповідні служби міської ради, представники управління муніципальної поліції та Тернопільського міського відділу УМВС України в Тернопільській області.
«За період стихійної торгівлі було суттєво пошкоджено зелену зону. Крім того, здійснювалась вона у полосі відводу вул. Протасевича поряд з шляхопроводом через залізничну колію, який експлуатується в обмеженому режимі, та перед місцем концентрації ДТП. Надавши торговцях законні місця ми забезпечили належний рух транспорту та вирішили усі вищеназвані проблеми», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Співробітники Тернопільського міського відділу міліції затримали за крадіжку 30-річного мешканця обласного центру. Чотири спортивних велосипеди стали ласою здобиччю для бувалого злодія

Молодик ще в юності став на хитку злочинну стежину. Грабунок та розбій двічі приводили його на лаву підсудних, однак виправляти помилки той не збирався. Не допомогли виправитись ані створення сім’ї, ані закордонні заробітки. Вдався молодик саме до криміналу, а не до чесної праці. Та ще на свою біду причастився до наркотичного зілля. А на дурман, звісно, потрібні гроші. От і шукав різні протиправні способи заробітку.

Якось тинявся молодик околицями без діла та придивлявся, що можна поцупити. Випадково побачив, як дітвора паркує велосипеди у під’їзді багатоповерхівки. Вирішив поцупити двоколісний транспорт та продати за півціни на місцевому ринку. 
Велосипедний злодій став нишпорити поверхами багатоповерхівок у одному з районів Тернополя. Вправно ламав замки до сушильних приміщень та забирав велосипеди. У такий спосіб злодію вдалося викрасти чотири дорогі транспортні засоби іноземного виробництва. Усе накрадене добро лиходій поспішив продати на ринку. Готівку швидко потратив на власні потреби і вирішив продовжити вдало розпочату справу.
Однак знову вдатися до крадіжок тернополянину перешкодили правоохоронці. Велосипедного злодія затримали. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжки.

Із машин викрадають майже все, що потрапляє в поле зору злочинця – барсетки, мобільні телефони та автомагнітоли. Чергового викрадача чужого майна з транспортного засобу затримали працівники Тернопільського міського відділу внутрішніх справ. 23-річний зловмисник за одну ніч обікрав два автомобілі.

Мешканець Львівщини завітав до обласного центру у пошуках заробітків. Він мав чималий кримінальний досвід - декілька судимостей за вчинення крадіжок. Після невдалих заробітків дистриб’ютором в одній з косметичних фірм, парубок вирішив поправити власне матеріальне становище черговою крадіжкою. 

Якогось вечора, повертаючись напідпитку додому, парубок запримітив у дворі багатоповерхівки старенькі "Жигулі". Покрутився довкола автівки та розгледів крізь скло автомагнітолу закордонного виробництва. Вже через декілька хвилин лиходію вдалося розкурочити замок та проникнути в салон. Зі стереосистемою в руках подався з двору. Однак вже по дорозі в око парубкові впала ще одна автівка. Окрилений успіхом попередньої легкої наживи, злодій вдруге вдався до протиправного. Замок «дев’ятки» піддався злодію і невдовзі той вже тікав з місця злочину з двома автомагнітолами за пазухою. Та уникнути покарання автозлодію так і не вдалося. Вже через декілька хвилин підозрілого парубка з пакунком в руках помітили працівники патрульно-постової служби. Спроба втекти від працівників міліції закінчилася невдачею – правоохоронці затримали зловмисника. Тепер до списку злодіянь автокрадія додасться ще одна кримінальна справа. Правоохоронці встановлюють причетність затриманого й до інших подібних злочинів на території області.

 

Майже 500 осіб візьмуть участь у легкоатлетичному пробігу з нагоди 15-річчя Конституції України. Про це повідомив начальник управління з питань фізичної культури і спорту ТОДА Ігор Побер. Зокрема він розповів, що 28 червня 2011 року з нагоди 15-річчя Конституції України та Всеукраїнського Олімпійського дня на Театральному майдані міста Тернополя відбудеться легкоатлетичний пробіг.

Урочисте відкриття пробігу - о 9.30 год. Старт - о 10.00 год.

Протяжність маршруту - 2 км.

Учасниками пробігу будуть учасники Олімпійських Ігор, державні службовці, вихованці загальноосвітніх шкіл, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, студенти вищих навчальних закладів, гравці волейбольної команди “Галичанка-Динамо-ТНЕУ”, гандбольної команди “Економуніверситет-Енерго”, баскетбольної команди “Тернопіль-ТНЕУ”, футбольного клубу “Тернопіль” та усі бажаючі любителі оздоровчого бігу.

Кожен учасник пробігу отримає сертифікат.

З 21 червня тролейбусний маршрут №5 («вул. Миру – вул. Київська – вул. Л. Українка») у години «пік» їздитиме через ринок. Таким маршрутом курсуватиме вісім тролейбусів.

- Відповідні зміни сталися на прохання тернополян, - повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. – Пасажири, особливо пільгові категорії, неодноразово зверталися до нас, щоб з’єднати Східний масив та «Дружбу» з центральним ринком тролейбусним маршрутом. Ми пішли їм назустріч і з 21 червня з 8-ї години ранку і до 18-ої вечора тролейбусний маршрут №5 заїжджатиме на ринок.

Як розповіла начальник служби руху тролейбусного депо Наталя Балацька, тролейбусний маршрут №5 їздитиме з «Дружби» (вул. Миру) на ринок починаючи з 7.41 год., натоміть з 17.59 год. і до кінця зміни п’ятий маршрут проходитиме за звичним рухом через центр (вул. Руська), натомість зі «Східного» (вул. Л. України) на ринок тролейбус відправлятиметься починаючи з 8.26 год., а з 17.57 год. і далі курсуватиме за звичним маршрутом - через центр, кооперативний технікум на «Дружбу» повз ринок.

На разі змінений тролейбусний маршрут №5 обкатуватимуть до 27 червня. Якщо він знайде свого пасажира (за словами пані Балацької тролейбусники вже отримали кілька телефонних дзвінків від вдячних пасажирів), то відповідні зміни будуть продовжено і в подальшому. 

Правоохоронці Тернопільщини вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Лікарні Тернополя переведуть на єдину електронну інформаційну систему.

Погода, Новости, загрузка...