Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З початку цього року податковою службою Тернопіллявиявлено 2556 необлікованих найманих працівників.

У вівторок, 2 серпня Тернопільщиною пройдуть грози. Можливі шквали від 15 до 20 метрів за секунду та сильний град.

Тернопільський транспортний прокурор Олег Цимбалюк порушив кримінальну справу за фактом незаконного будівництва будівель та споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці одним із закритих акціонерних товариств.

На Тернопільщині на півторисотні захисників Вітчизни стало більше.

В області проживає 116 271 дитина шкільного віку. У 2011 році заплановано оздоровити 59 000 (50,6%), з них 924 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (що становить 100% від дітей шкільного віку), 16500 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (50,4%), 1700 дітей-інвалідів (50%).

«Станом на сьогодні оздоровленням та відпочинком охоплено 44 649 дітей, що становить 38,4% від загальної кількості дітей шкільного віку, з них 6 547 охоплено оздоровленням, 38 102 – відпочинком, -- розповіла Наталія Найчук, начальник управління у справах сім’ї та молоді Наталія Найчук. -- На підготовку та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей  області передбачено 11 млн 675 тис. 600 гривень, з них:  державний бюджет –   576 тис. 450 гривень, обласний бюджет – 2 млн 643 тис. 300 гривень, місцеві бюджети – 2 млн 282 тис. 300 гривень, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 2 млн 224 тис. гривень, кошти профспілок – 450 тис. гривень, крім того, планується залучити 3 млн 500 тис. гривень спонсорських, батьківських коштів тощо».
На території області влітку цього року розпочали роботу 425 закладів оздоровлення та відпочинку, з них 11 стаціонарних  закладів оздоровлення та відпочинку, 5 дитячих санаторіїв, 404 табори з денним перебуванням дітей,            2 табори праці та відпочинку, 3 наметові містечка. 11 дитячих стаціонарних заміських оздоровчих закладів, розташовані на території області, функціонуватимуть влітку 2011 року. Лише дитячий табір «Орлятко», м.Теребовля, планує розпочати роботу 30 липня 2011 року.
Управлінням у справах сімї та молоді обласної державної адміністрації у червні 2011 року направлено на оздоровлення та відпочинок 149 дітей до оздоровчого комплексу «Сонячний» (смт Лазурне Херсонської області), 100 дітей в оздоровчий комплекс «Лісовий» (с.Скоморохи Бучацького району), 95 дітей до Заліщицького обласного комунального дитячого санаторію, 250 дітей до дитячого пансіонату «Лісова пісня» (м.Борщів).
Крім того, відповідно до розподілу путівок Державною службою молоді та спорту України, у 2011 році управлінням у справах сімї та молоді направлено 342 дітей пільгових категорій області до МДЦ «Артек» та 138 дітей до УДЦ «Молода гвардія».

Найпоширеніша наркотична сировина в нашій області доморощена. Підтверджується це виявленими майже двомастами фактами незаконних посівів снодійного маку та конопель. Як повідомили в обласному підрозділі боротьби з незаконним обігом наркотиків, за цими фактами у цьому році порушено понад сто кримінальних справ. Не менше любителів культивувати наркотичні рослини понесли адміністративну відповідальність. На жаль, задумуються громадяни над зробленим лише тоді, коли загрожує покарання. А відповідальність може бути досить суворою – за посів півтисячі і більше нарковмісних рослин законодавством передбачено позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Найбільше посівів тернопільські міліціонери зафіксували у Кременецькому районі, де вирощували не тільки опійний мак, а й коноплю. Не пасуть задніх у цій протиправній справі й деякі мешканці Збаражчини, Гусятинщини, Теребовлянщини, Підгаєччини, Чортківщини та Шумщини.

Для прикладу, у Шумську на присадибній ділянці місцевий житель вирощував п’ять з половиною тисяч рослин маку. Трохи менше культивували селяни Чортківського та Борщівського районів. Щоправда, такі факти поодинокі, а от двісті-триста саджанців – таке трапляється часто.
Якщо раніше посіви маку чи коноплі міліціонери знаходили переважно на городах сільських жителів, то тепер трапляється, що й на невеличких присадибних ділянках у приватному міському секторі цвіте дурман. Правоохоронці виявили три подібних випадки в обласному центрі.
Там, де вирощують наркотичні рослини, існує спокуса вигідно продати наркотовар. Як розповів виконуючий обов’язки начальника ВБНОН обласного управління міліції Володимир Строїч, в одному із сіл Зборівського району 35-річна місцева жителька реалізувала дев’ять кілограмів дурману. Жінку не цікавило, що зароблені нею триста гривень коштуватимуть життя та здоров’я тисячам інших людей.
Аби було за що купити пляшку оковитої, взялася реалізовувати маковиння і 31-річна мешканка Козівського району. Випивка та розваги вже давно стали життєвими пріоритетами молодої жінки. За це її навіть позбавили материнських прав. Та втрата дітей не зупинила селянку. Навпаки, молодиця остаточно пустилася берега – стала шукати покупців на дурман. Навіть не зі свого городу різала головки снодійного маку, бо через такий спосіб життя ніколи було за собою стежити, не те, щоб грядки обробляти. Словом, знайшла в селі тих господарів, хто знехтував застереженнями правоохоронців і насіяв дурману, та вночі забралася на їх ділянки й накосила маковиння. Більше трьох кілограмів принесла покупцеві, просячи за товар сотню-другу гривень. На щастя «покупцями» виявилися оперативники, котрі вже давно стежили за кримінальними вчинками зловмисниці. Взяли її, що називається, на гарячому.
Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України – незаконний збут наркотичних речовин.
Факти реалізації наркотичних речовин задокументовані також у Заліщицькому та Збаразькому районах.

Майже 377 мільйонів гривень інвестицій вкладено в економіку Тернопільщини протягом першого півріччя 2011 року. А це на половину більше минулорічних показників за аналогічний період. Проаналізувавши ситуацію в економічній та соціальній сферах області, в облдержадміністрації констатували покращення. Зросли у січні-травні цього року й обсяги експорту та імпорту товарів.

Василь Гецько, начальник ГУ економіки ОДА: «Кількість безробітних внаслідок пожвавлення економіки в області скоротилася майже на 19%, при цьому середньомісячна заробітна плата в області зросла на 15,6%. Це дозволило акумулювати більше коштів до місцевих бюджетів понад 2%, а поступлення до державного бюджету зросли більш як на третину».

Проте проведений аналіз виявив не тільки успіх, а й проблеми. Так, Василь Гецько повідомив, що на 10,5% знизилось виробництво харчових продуктів і напоїв. Як результат, в окремих районах скоротився обсяг реалізованої продукції.

Він також зазначив, що агропідприємства Бережанського та Підволочиського районів зменшили посівні площі.

А сільськогосподарські підприємства у Гусятинському, Заліщицькому, Підгаєцькому, Кременецькому, Монастириському, Бережанському, Борівському та Чортківському районах зменшили поголів’я великої рогатої худоби. Як наслідок, у 5 районах області скоротили обсяги виробництва м’яса.

ІНТБ

 

 

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.