Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Колишній голова села Касперівці Заліщицького району та його спільниця у хабарній справі днями вислухали судовий вирок. Чималу суму , а саме 35 тисяч американських доларів, керманич села вимагав за виділення земельних ділянок під будівництво готельного комплексу в рекреаційній зоні. Чиновника оперативники тернопільського обласного УБОЗу затримали у вересні минулого року.

Дбаючи про власну безпеку, сільський голова запропонував підприємцеві, котрий прийшов до нього із земельним проханням, передати хабар не з рук в руки, а через посередницю. На узбіччі автодороги мешканка сусіднього села отримала винагороду для сільського голови – 190 тисяч гривень. Це була найбільша сума хабара, яку на той час зафіксували тернопільські міліціонери.
Нечесного посадовця під час передачі йому грошей посередницею затримали оперативники. Міліціонери провели блискучу операцію з документування факту хабарництва. Порушена кримінальна справа за статтею 368 КК України привела обох спільників на лаву підсудних. Державний службовець восьмого рангу постав перед Фемідою за вимагання хабара в особливо великих розмірах. Жінку визнали співучасницею злочину.
Згідно судового вироку, колишнього сільського голову села позбавили волі на шість років, йому також заборонено обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями терміном на два роки. Посередниці, яка була підприємцем, за вироком суду призначено покарання – п’ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями терміном на два роки. Окрім цього, суд конфіскував майно засуджених.
Цими днями за хабарництво перед судом постав і головний лікар Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації. Лікаря оперативники обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали під час отримання ним ста євро хабара за оформлення пацієнтки на лікування. Ескулап визнав, що взяв гроші, проте запевнив – хотів їх передати у благодійний фонд. Міліціонери задокументували факт хабара. Борщівський районний суд визнав винним медика у порушенні частини 1 статті 368 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді штрафу.

 

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян побував на побудованому Героєм України Олегом Крижовачуком європейському елеваторі, що у Підволочиську. Керівник області відзначив масштабність проекту та повідомив про спорудження на Тернопільщині двох сучасних млинів.

"Сьогодні керівник потужного підприємтва "Україна" Олег Крижовачук демонструє у своєму господарстві сучасний європейський елеватор, -- сказав Валентин Хоптян. -- Він тільки відкрився, але згодом я впевнений сюди привозитимуть на зберігання, переробку та транспортування зерно із сусідніх областей. В рамках розвитку сільського господарства в регіоні ми плануємо також побудувати два новітніх млини у Гусятинському та Підволочиському районах. Тоді ми матимемо можливість торгувати не тільки зерном, а й борошном".

На елеваторі створено 21 робоче місце та вкладено 80 мільйонів гривень у його спорудження.

"Ми маємо можливість зберігати та переробляти на цьому елеваторі більше 60 тисяч тонн зерна, -- розповідає Олег Крижовачук. -- Сьогодні у нас є і залізна дорога, тому готові навіть транпортувати збіжжя, а не тільки зберігати та сушити".

Елеватор побудований за італійською технологією, яка спрямована на мінімізацію людського факторру у процесі зберігання та переробки збіжжя. Спеціалісти стверджують, що подібного елеватора на території Західної України немає.

Коштів на Борщівський, Зборівський, Кременецький, Чортківський та Бережанський райони в бюджеті не передбачили

Депутати Тернопільської обласної ради півдня 14 липня говорили про гроші. Спершу обранці заслухали звіт про виконання місцевого бюджету за перший квартал цього року. Депутат від партії «За Україну!» Степан Барна поцікавився, чи вдасться виконати річний план попри зовсім невисокі надходження до обласної казни за перший квартал.

Степан Барна, депутат облради («За Україну!»): «Передбачається виконання протягом року 1 млн. 295 тис. грн. надходжень. За 1-й квартал цього року наші доходи склали 73 тис. грн. Мене цікавить таке питання: перше – де різниця, яка складає приблизно 200-250 тис. грн.; або яким чином пропонуєте вираховувати власні надходження, як ви маєте дійти до цієї загальної цифри 1 млн. 295 тис., якщо ви у квартал отримали 73 тис.?»

Степан Скибиляк, перший заступник начальника фінансового управління ОДА: «1 млн. 295 тис. – це план на рік. Виконання склало за 1-й квартал 73,5 тис. грн. Це є доходи першого кошика, які обраховані Міністерством фінансів, і вони є реальними до виконання. За 1 півріччя цього року надійшло 400 тис. грн. цього платежу. Тобто цей платіж до кінця року буде виконаний».

Затвердивши звіт за квартал, депутати почали вносити зміни до загального бюджету-2011. Представники опозиційних сил запропонували рівномірніше розподілити кошти на кожен район Тернопільщини. Оскільки на Збаразький та Гусятинський райони в бюджеті виділено по 6 мільйонів гривень, тоді як на Борщівський, Зборівський, Кременецький, Чортківський та Бережанський – зовсім нічого. Депутати припустили, що це пов’язано з суб’єктивним ставленням представників провладної «Партії регіонів» до того чи іншого району.

Виділити кошти обранці вирішили і на Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат, приміщення якого сьогодні у плачевному стані.

Олександр Стадник, депутат облради («Наша Україна»): «Щодо додаткового виділення коштів за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету, станом на 01.01.2011 р. виділено в сумі 200 тис. грн. розпоряднику коштів обласного бюджету – Головному управлінню праці та соціального захисту населення облержадміністрації – для установи Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат на фінансування видатків по ремонту приміщення установ, в яких проживають підопічні».

На завершення бюджетної теми місцеві депутати затвердили програму витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за квітень 2011 року, після чого приступили до розгляду господарських питань області.

ІНТБ

Про перспективи створення у Козівському районі сучасного підприємства з виготовлення виробів із індійського мармуру йшлося під час зустрічі голова облдержадміністрації Валентина Хоптяна із представниками корпорація «Тріведі корпорейшен».

Гості з Індії ознайомили керівника області з намірами створити на базі одного із непрацюючих підприємств, розміщених у Козівському районі, сучасне підприємство з переробки індійського мармуру.

Відповідні підготовчі роботи уже проведено. Незабаром відбудеться закупівля італійського обладнання для організацій виробництва. Необхідну сировину завозитимуть в Україну з Індії, де згадана компанія використовує 15 кар’єрів.

Представники «Тріведі корпорейшен» передбачають, що продукція користуватиметься попитом в Україні, Росії, Білорусії, країнах Євросоюзу.

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян схвально оцінив таку ініціативу та зазначив, що влада краю зацікавлена в залученні інвестицій в промисловість та економіку регіону.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.