Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Що там районну раду очолює дружина губернатора.

Протистоянь не буде, якщо не приїдуть до нас «туристи»-провокатори.

В області створено обласну державну службу медицини катастроф

Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Валентин Хоптян з метою узгодження складу та порядку використання в екстремальних ситуаціях медичних сил і засобів.

Основним завданням Служби є надання громадянам в екстремальних ситуаціях (стихійне лихо, катастрофи, аварії, масові отруєння, епідемії, епізоотії, радіаційне бактеріологічне і хімічне забруднення тощо) безоплатної медичної допомоги.

Служба складається з медичних сил і засобів, лікувальних закладів обласного та районного рівня незалежно від виду діяльності та галузевої належності, визначених Міністерством охорони здоров'я України.

Також голова облдержадміністрації затвердив склад обласної координаційної комісії служби медицини катастроф, призначивши керівником такої комісії начальника головного управління охорони здоров`я облдержадміністрації.

П’ятеро крадіїв поцупили зі сховищ чверть мільйона гривень овочами.

Санітарно-епідеміологічна ситуація в області благополучна: не було зареєстровано спалахів небезпечних інфекційних захворювань та харчових отруєнь людей. Про це повідомляєголовний санітарнийлікар області Степан Дністрян. 

Він зазначив, що за 5 місяців цього року відмічений ріст загальної інфекційної захворюваності на 4,2% ( по Україні на 24%).

За 5 місяців 2011 року зареєстровано 57,6 тис випадків гострих респіраторних захворювань і грипу, що на 3,5% більше ніж за аналогічний період минулого року. Епідемії грипу в області не допущено.

З початку 2011 року в області відмічається прогнозований ріст захворюваності на краснуху, зареєстровано за 5 місяців 464 випадки (в 2010 році – 76 вип.). по Україні за 4 місяці зареєстровано 2084 випадки краснухи (Львівська, Житомирська, Миколаївська, Рівненська області). Дане захворювання має чітко виражену сезонність – зимово-весняний період та циклічність - через певну кількість років. Основна причина хвороби – відсутність в певної категорії населення імунітету (особи до 18 років). Вирішення даної проблеми є лише вакцинація та дотримання протиепідемічного режиму в організованих колективах.

По Україні активізувалась захворюваність вітряною віспою, в тому числі  і в нашій області. Цього року зареєстровано 1047 випадків (в 2010 році – 736 випадків). В структурі захворілих переважає дитяче населення віком до 18 років (86,7%).

Цього року очікується прогнозований ріст захворюваності на вірусний гепатит «А» (за 5 місяців зареєстровано 18 випадків хвороби, в 2010 році – 15 випадків).

За 5 місяців 2011 року в області зареєстровано 254 випадки туберкульозу (захворюваність  на рівні минулого року). Хвилює питання захворюваності на туберкульоз підлітків - 9 випадків проти 1 в минулому році. Необхідно покращити діагностику хвороби та своєчасно вакцинувати населення.

З початку року зареєстровано вже 5 випадків лептоспірозу (в минулому році було 2 випадки). Дуже актуальним при даному захворюванні є проведення суцільної дератизації та дотримання протиепідемічних заходів на водоймах.

Як в Україні, так і в області напружена ситуація з сказом (вже зареєстровано 12 випадків серед тварин), а це дуже небезпечно, бо за тваринами доглядають люди. Основна причина захворюваності – велика кількість лисиць, які є переносниками даної недуги.

В зв’язку з подіями в Маріуполі, по Україні посилений державний санітарний нагляд за місцями відпочинку людей біля водойм. Регулярно проводиться хімічний та бактеріологічний контроль води, в тому числі і на холерний вібріон. Цього року відхилень від нормативних значень в воді виявлено не було, холерний вібріон не виділявся.

Під пильною увагою фахівців санепідслужби, в зв’язку з подіями в Європі по захворюваності населення на кишкові інфекції, дослідження ранніх овочів і фруктів. Досліджено майже 1,5 тис взірців, в т.ч. і на наявність нітратів та отрутохімікатів. В 50 випадках виявлено завищену кількість нітратів (5,2%).

Надзвичайно великої актуальності набуває захворюваність на хворобу Лайма (бореліози). За 2009-2010 роки в області зареєстровано 608 випадків покусів людей кліщами, які є переносниками цього небезпечного захворювання, 66 осіб захворіло на хворобу Лайма. Вже цього року зареєстровано 7 випадків хвороби. Причина - масове розмноження кліщів, в зв’язку з тим, що не обробляються ліси. Людям дуже обережно необхідно поводитись в парках, лісопосадках, на дачах, в лісі, щоби не допустити укусів кліщами. При поверненні додому оглядати тіло, при виявленні укусів, чи кліщів звертатись за медичною допомогою, оскільки зараження бореліозом може загрожувати здоров’ю і життю людей.

У неділю, 19 червня, на стадіоні м.Зборів, пройде основна частина ХХІ сільських спортивних ігор Тернопільщини. Урочисте відкриття змагань розпочнеться об 11 годині.

Представники населених пунктів краю змагатимуться за перемогу в перетягуванні канату, в гирьовому спорті, армспорті, в змаганнях спортивних сімей. Також відбудуться змагання команд районів з волейболу та футболу.

Начальник сектору дільничних інспекторів отримав  500 доларів США хабара.

Заборона на торгівлю спиртним триватиме на час прощі

А «Укрзалізниці» радять збільшити фінансування для усунення недоліків на переїздах.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.