Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Новини з районів

Днями у Чорткові правоохоронці затримали чотирьох молодиків, які задля власного збагачення не побоялися підняти руку навіть на святе.

Церква Петра і Павла, розташована у центрі містечка, за останній період часу вже не раз постраждала від „нічних візитерів”. Зі скриньок зникали пожертви, залишені вірянами, потім — гроші з церковного сейфу та церковні атрибути.

Як розповів перший заступник начальника Чортківського райвідділу міліції Андрій Свинарчук, у скоєному були затримані чотири підозрювані, за плечами яких вже був кримінальний досвід. Зловмисники мешкали у селі Язлівці Бучацького району і в минулому вже отримали умовне покарання за крадіжки з підвалів. У Чорткові злочинна група опинилася таким чином: старший брат одного з молодиків вчився у райцентрі і жив у хаті, що колись належала його бабусі. Інколи сюди навідувався молодший, а з часом вже до нього почали приїжджати друзі. Молодикам хотілося розваг, а для них, як відомо, потрібні гроші. Тож не придумали нічого іншого, як стати на злочинний шлях знову. За попередніми даними, чоловік навіть не підозрював, чим займається молодший брат і його друзі.

Відомо, що після призначення на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян дав зрозуміти, що деякі керівники районів та чиновники в  ОДА та інші начальники, підпорядковані президентській вертикалі влади,  можуть позбутися своїх «насиджених» крісел.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому за вимагання і отримання хабара, було затримано голову Борщівської РДА Івана Чепесюка. Після цього гучного скандалу Президент України звільнив керівника району. Але ще до цього  Валентин Хоптян попереджав, що зміни у владному ешелоні будуть. Як нам відомо з неофіційних джерел, “крісла хиталися” під керівниками  Заліщицького, Теребовлянського, Чортківського, Тернопільського (яким керує рідний брат сумнозвісного будівельного магната Зеновія Щепановського, Віктор) та деяких інших районів нашої області. І от днями стало відомо, про призначення керівника Підволочиської  райдержадміністрації. Ним став Віталій Сум.

Також з неофіційних джерел відомо, що Збаразький район, цілком ймовірно, замість Володмира Гульовського, який не є регіоналом, може очолити колишній віце-президент ФК «Нива», «найвідоміший грузин Тернопілля» Автанділ Мдінарадзе.

Президент України Віктор Янукович надіслав вітальну адресу Ганні Степанівні Коник, яка мешкає у с.Жабиня Зборівського району, з нагоди її 105-річчя.

З нагоди славної дати, яка припадає на 1 лютого, ювілярку привітали й представники обласної та районної державних адміністрацій, які вручили їй дарунки, солодкі гостинці та квіти.

Школи №25, що у Пронятині, та №30, що у Кутківцях, є одними з найменш чисельних навчальних закладів Тернополя, тому чутки про їхнє закриття почали ходити в освітянських колах міста.

В управлінні освіти кажуть, що проблема у тому, що коштів на утримання цих шкіл витрачається не менше, ніж на решту. 

“Оптимізація витрат у освіті, безперечно, потрібна, - кажуть депутати Тернопільської міськради від партії “За Україну!”. Але економити потрібно на плазмових телевізорах, які невідомо для чого закупляють навчальні заклади, чи на інших непевних витратах. А у Пронятині та Кутківцях учні ходять до шкіл, які знаходяться поблизу їхніх домівок, де вчаться їхні сусіди та друзі. Якщо ми закриємо ці навчальні заклади –  дітям доведеться переводитись у інші класи у Тернополі, щодня доїжджати до міських шкіл, а взимку за снігопадів чи хуртовин потрапити на навчання буде майже неможливо. Тому ця політична сила робитиме усе можливе, аби школи у Кутківцях та Пронятині не закрили, наголошують представники цієї партії.

Сільський голова одного населеного пукту отримав 15 тисяч гривень хабара від підприємця.

Це було з‘ясовано за матеріалами дослідчої перевірки, проведеної прокуратурою спільно з УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільскій області.

Державний службовець вимагав гроші за сприяння у прийнятті сільрадою рішення про відведення чоловіку земельної ділянки для садівництва. Причому вказану суму просив не готівкою, а  шляхом перерахування у банк. Прокуратурою області порушено кримінальну.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.