Зазвичай ціни на мясну продукцію, в цивілізованих країнах, в літній період знижуються. Це повязано з температурним режимом, сезоном відпусток, наявністю свіжої городини та іншими чинниками.

Але тільки не в Тернополі.

В місті ціни на м’ясо продовжують стрімко рости. 

За кілограм свинини продавці просять від 70 до 120 гривень. Свинячі ребра обійдуться тернополянам у 70 гривень.

Місцеві мешканці скаржаться на такий різкий ріст цін.

— Раніше купляла ребра за 40 гривень, тепер за них просять від 65 до 70 гривень. Декілка місяців тому за ці гроші можна було взяти кілограм доброго м’яса, тепер лише кістки… Ми вже перейшли на курку, та й вона не дешева. За філе доведеться віддати 70 гривень, – говорить тернополянка Ірина.

Продавці такий ріст цін пояснюють по-різному, пише Файне місто.

Хтось каже, що причина у дефіциті м’яса. Деякі вважають, що на ситуацію посприяло скасування державного регулювання цін на продукти харчування.