Компанія «Радехівський цукор» розпочала виробництво цукру на заводі у смт. Заводське Чортківського району Тернопільської області.

Про це повідомляє асоціація «Укрцукор».

Завод розпочав новий сезон цукроваріння 10 вересня.

Раніше, 8 вересня, «Радехівський цукор» запустив Хоростківське виробництво в Тернопільській області.

Довідка

«Радехівський цукор» придбав Чортківський цукровий завод у травні 2013 року. Завод був введений в експлуатацію в листопаді 1977 року. Загальна площа території заводу становить 176,05 га, в тому числі виробничий майданчик – 82,78 га.Довідка

ТОВ «Радехівський цукор» входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen, великого європейського виробника цукру, якому також належить ТОВ «Чортківський цукровий завод» (Тернопільська область).

На початку 2017 року Pfeifer & Langen (Німеччина) закрила угоду з придбання шести цукрових заводів в Тернопільській області, які раніше належали холдингу «Т-Цукор».

Давно відомо, що цукор називають "солодкою білою смертю". Адже активне вживання цукру загрожує не тільки збільшенням обсягу талії, але і може негативно позначитися на кровоносній системі.  Підсумок - порушення роботи внутрішніх органів. Висновки були зроблені за підсумками спостережень за групою чоловіків, які щодня протягом двох тижнів вживали по 225 грамів цукру, повідомляє The Copenhagen Post.  На самому початку і наприкінці експерименту медики оцінювали у чоловіків показник кровопостачання ніг. Виявилося, через цукор надходження крові в кінцівки знизилося на 17%. Від недостатнього припливу крові однозначно потерпало серце і мозок. На думку вчених, якщо людина в цілому харчується правильно, то періодичне споживання солодких напоїв і продуктів не може нашкодити.  До речі, цукор пробуджує ракові клітини і робить пухлини більш агресивними. Ракові клітини швидко розщеплюють цукор з утворенням лактату, що, в свою чергу, стимулює зростання новоутворення. Розщеплення відбувається значно швидше, ніж у здорових клітинах.  Ця метаболічна аномалія відома як ефект Варбурга. Гіперактивне споживання цукру раковими клітинами породжує замкнуте коло постійної стимуляції розвитку і зростання раку. Вчені змогли цим же пояснити зв'язок ефекту Варбурга і агресивності окремих пухлин.  До речі, робота проводилася на прикладі грибків. Просто в клітинах грибків містяться ті ж білки Ras, що і в ракових клітинах, щоправда в мутованій формі. І, між іншим, у грибків теж сильна "любов" до цукру, наводить дані останніх досліджень Експрес