Голова обласної ради Олексій Кайда привітав коропчан та гостей фестивалю. «За час існування «КоропФест» набув доброї слави не тільки в області, а й в усій Україні, – зазначив очільник обласної ради. – «КоропФест» займає чільне місце серед кулінарних фестивалів, і сюди приїжджає чимало гостей, аби скуштувати приготовлених за різними рецептами коропів. Переконаний, що фестиваль з кожним роком збиратиме все більше гостей та учасників, і завдяки «КоропФесту» Коропець з його мальовничими ландшафтами та краєвидами стане туристичним центром області».

У рамках фестивалю відбувся круглий стіл «Туристична привабливість Монастирищини», участь у якому взяв голова обласної ради, представники селища та районної влади. «Туристична галузь повинна мати державну підтримку, – вважає Олексій Кайда. – Туристичний бізнес не окуповується одразу. Тому потрібно прийняти державну програму, яка б, приміром, звільняла на певний період від сплати податків починання у сфері туризму. Лише тоді можна буде зреалізувати величезний туристичний потенціал і Тернопілля, зокрема, і України загалом». На «КоропФесті» цьогоріч коропецькі господині представили страви з коропа, приготовлені майже п’ятдесятьма способами. Майстер-клас з приготування риби за власним рецептом провів і голова обласної ради Олексій Кайда.