Нове на сайті:
"Тернопільводоканал" отримав "на халяву" корисного обладнання на мільйони гривень Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах Західної України З 1 серпня у Тернополі подорожчає проїзд в громадському транспорті Чому робота Тернопільської міської комісії по отриманню відстрочки дуже важлива Повістки поштою можуть бути виключно від ТЦК СП «Тернопільелектротранс» вбивають нові урядові тарифи на електроенергію для бізнесу Івано-Франківськ: Чому українці платять влітку за прибирання снігу та за тепло Від Тернопільської міської ради передаємо на фронт нову партію дронів, тепловізорів та камеру - Сергій Надал На Тернопільщині директора лікарні то звільняють, то поновляють Передали на передову Тернопільському 35-му батальйону нову партію ударних fpv-дронів та розвідувальних квадрокоптерів Маvic - Сергій Надал Перевізники у Тернополі вимагають підвищити плату за проїзд у громадському транспорті, - яка реакція мерії Обмеження для транспорту в Тернополі Сергій Надал на передовій нагородив наших захисників з територіальної оборони Тернополя В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті Повістки виписують лише службовці ТЦК і СП, а не мер чи обласна та міська ради

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова Тернопільської обласної ради стверджує, що мандат депутата ВРУ йому необхідний, щоб поповнити склад обласної ради. Однією з інтриг виборів до Верховної Ради на Тернопільщині є майбутнє обласної ради. Справа в тім, що кандидатом від Об’єднаної опозиції та ВО «Свобода» по Тернополю (округ №163) є Олексій Кайда – голова облради та керівник місцевої «Свободи». І хоча ця політична сила здобула впевнену перемогу та керівні посади на позачергових виборах до обласної ради у 2009 році, майбутнє керівництва облради є неоднозначне.

Проблема, з якою зіткнулася «Свобода» виникла одразу після виборів 2010 року – тоді ряд депутатів облради, які здобули мандати інших рад покинули обласну раду. Натомість ТВК уже понад півтора року зволікає із поповненням депутатського корпусу. Із 50 мандатів, які здобула ВО «Свобода» на виборах 2009 року, сьогодні скористатися можуть лише 37.

Це питання уже розглядалося й ЦВК, проте, ані пропозиції змінити склад обласної ТВК, ані ввести депутатів рішенням ЦВК, так і не були реалізовані. І хоча «Свобода» й досі має найбільшу фракцію, а також крісло голови облради, ця ситуація може змінитися в разі обрання Олексія Кайди депутатом ВРУ. Більшість експертів прогнозує, що як і при голосування за ряд принципових питань, так і за обрання нового голови більшість голосів не вдасться отримати. За цієї ситуації виконувати обов’язки голови облради буде перший заступник – представник «Єдиного Центру». Таким чином, перша велика переможна виборча кампанія «Свободи» у 2009 році уже в 2012 може обернутися на поразку.

Втім, як запевнив сам Олексій Кайда, мандати депутатів ВРУ «Свободі» власне необхідні, щоб першим ділом завести нових депутатів до облради, – повідомляє Опора. Чи так станеться – дізнаємося уже в листопаді.

А про те, що облрада перейде під контроль регіоналів у випадку, якщо Кайда стане нардепом, ми писали ще у червні в статті Чи підіграє свободівський “зайда” Кайда тернопільським регіоналам?

 

Коментарі  

 
0 #2 Василь Петрович 21.08.2012 14:29
модератори як завжди не дозволяють коментарі
Цитувати
 
 
+3 #1 Свободівець 21.08.2012 12:34
Сама назва статті говорить за себе...красти, красти і ще раз красти!!! Нічого доброго для Тернополя він не зробив в робити не буде, окрім того, щоб і дальше літати з Черновецьким в космосі
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.