Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова Тернопільської обласної ради стверджує, що мандат депутата ВРУ йому необхідний, щоб поповнити склад обласної ради. Однією з інтриг виборів до Верховної Ради на Тернопільщині є майбутнє обласної ради. Справа в тім, що кандидатом від Об’єднаної опозиції та ВО «Свобода» по Тернополю (округ №163) є Олексій Кайда – голова облради та керівник місцевої «Свободи». І хоча ця політична сила здобула впевнену перемогу та керівні посади на позачергових виборах до обласної ради у 2009 році, майбутнє керівництва облради є неоднозначне.

Проблема, з якою зіткнулася «Свобода» виникла одразу після виборів 2010 року – тоді ряд депутатів облради, які здобули мандати інших рад покинули обласну раду. Натомість ТВК уже понад півтора року зволікає із поповненням депутатського корпусу. Із 50 мандатів, які здобула ВО «Свобода» на виборах 2009 року, сьогодні скористатися можуть лише 37.

Це питання уже розглядалося й ЦВК, проте, ані пропозиції змінити склад обласної ТВК, ані ввести депутатів рішенням ЦВК, так і не були реалізовані. І хоча «Свобода» й досі має найбільшу фракцію, а також крісло голови облради, ця ситуація може змінитися в разі обрання Олексія Кайди депутатом ВРУ. Більшість експертів прогнозує, що як і при голосування за ряд принципових питань, так і за обрання нового голови більшість голосів не вдасться отримати. За цієї ситуації виконувати обов’язки голови облради буде перший заступник – представник «Єдиного Центру». Таким чином, перша велика переможна виборча кампанія «Свободи» у 2009 році уже в 2012 може обернутися на поразку.

Втім, як запевнив сам Олексій Кайда, мандати депутатів ВРУ «Свободі» власне необхідні, щоб першим ділом завести нових депутатів до облради, – повідомляє Опора. Чи так станеться – дізнаємося уже в листопаді.

А про те, що облрада перейде під контроль регіоналів у випадку, якщо Кайда стане нардепом, ми писали ще у червні в статті Чи підіграє свободівський “зайда” Кайда тернопільським регіоналам?

 

Коментарі  

 
0 #2 Василь Петрович 21.08.2012 14:29
модератори як завжди не дозволяють коментарі
Цитувати
 
 
+3 #1 Свободівець 21.08.2012 12:34
Сама назва статті говорить за себе...красти, красти і ще раз красти!!! Нічого доброго для Тернополя він не зробив в робити не буде, окрім того, щоб і дальше літати з Черновецьким в космосі
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.