Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нагадаємо, днями інтернет-простір дізнався, що декілька депутатів Тернопільської обласної ради, які працевлаштувалися в українському парламенті, не склали з себе попередні депутатські повноваження.

І цим грубо порушили і порушують чинне законодавство. Більше того -  на питання «Тернопільського тижня» у ВО «Свобода» відповіли, що все це фактично вигадки в.о. голови облради Сергія Тарашевського, про що ми написали вчора в статті Чи личить Тарашевському проявляти свою некомпетентність на людях і тернополянам дурниці розповідати?

Насправді, як би це м’яко сформулювати, слова прес-служби цієї партії не зовсім відповідають дійсності. Принаймні на інформаційні запити нашого сайту ми отримали наступні документи-відповіді від Тернопільської ОВК та від керівництва обласної ради , з яких все стає зрозумілим.

 alt 

 alt 

І наостанок зазначимо, нам також відомо, що навіть міський голова Тернополя Сергій Надал і досі не склав з себе ОФІЦІЙНО перед сесію цього органу самоврядування повноваження депутата облради.

А вже пройшло 3 роки, як він працює на найвищій посаді в Тернопільській міській раді. Спробуємо зясувати і цей "нюанс"...

Також нагадаємо слова все того ж Тарашевського: "

«Мабуть, лише представники Тернопільщини у Верховній Раді України є щасливими власниками двох мандатів – депутата обласної ради та народного депутата України. Справа в тім, що як такої процедури складання повноважень депутатів обласної ради 23 листопада 2012 року на першому пленарному засіданні 45 сесії обласної ради не відбулося. Олексій Кайда (екс-голова облради, нині – народний депутат від ВО «Свобода» – УНІАН) склав із себе лише повноваження голови обласної ради. Натомість усі троє депутатів – Олексій Кайда, Олег Сиротюк та Едуард Леонов, як і ще 16 депутатів, котрі після виборів до місцевих рад 2010 подали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень, лише зареєстрували свої заяви в обласній раді. Проте ці заяви досі не взяті до відома обласною радою відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», оскільки таке рішення може прийняти лише сесія обласної ради», – пояснив ситуацію С.Тарашевський. За його словами, за даних обставин має місце порушення вимог ч. 3 ст. 7 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», згідно з якою депутат місцевої ради не може мати іншого представницького мандата. «Свого часу згідно з чинним законодавством відповідну процедуру пройшов Орест Муц (екс-голова фракції Партії регіонів в облраді, згодом – депутат від ПР – УНІАН) . Таким чином, щоб не створювати юридичних колізій, запрошую нинішніх народних депутатів й одночасно депутатів обласної ради, а також усіх із 16-ти депутатів, котрі подали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень, взяти участь у сесії, щоб скласти свої повноваження згідно із чинним законодавством та пропоную їм спонукати своїх однопартійців виконати депутатські обов’язки, щоб сесія стала правочинною».

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
+2 #1 Гість 31.01.2013 10:55
а твк до цього вєстімо ніякого відношення немає
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.